Söndag 24 september 2017

Nyheter om hr-folk

Under vinjetten Hr-folk publicerar vi person- och företagsnyheter om hr-branschen samt aktuella och närliggande områden. Nyheterna publiceras här och i månadstidningen. Tipsa oss om du eller kollegan bytt jobb, fått stipendium, pris eller annan utmärkelse, samt även om företagsnyheter inom hr-branschen (ej platsannonsering eller produktnyheter). Skriv till redaktionen@epok.se och bifoga helst en bild på personen/personerna och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att redigera materialet.

2017-09-22
Maria Pressing.

Granngårdens nya hr-chef

Maria Pressing är hr-chef på Granngården sedan den 14 augusti. Hon började på Granngården som hr business partner i januari i år och hade dessförinnan olika hr-positioner inom Malmö stad och Sveriges lantbruksuniversitet.
2017-09-21
Petra Elisson.

Hr-konsult på S:t Görans sjukhus

Petra Elisson är ny hr-konsult med ansvar för strategiskt rekrytering på Capio S:t Görans sjukhus. Hon kommer närmast från en roll som recruitment partner på teknikkonsultföretaget Ramböll och har dessförinnan jobbat som rekryteringsspecialist inom klädkoncernen RNB.
2017-09-19
Helena Backman.

Ny hr-chef på Stavdal

Helena Backman har anställts som hr-chef och en ny hr-avdelning har bildats på maskinuthyrningsföretaget Stavdal i Göteborg. Hon kommer bland annat att fokusera på företagets arbete inom employer branding. Helena Backman har under hela sitt yrkesverksamma liv arbetat med personalfrågor, nu senast på Gunnebo där förändringsarbete var en stor del.

2017-09-18
Anna Fredrixon.

Ny hr-chef på Kry

Anna Fredrixon är ny hr-chef på vårdtjänsten Kry. Hon har sedan 2013 jobbat som hr-chef på telefonboksappen Truecaller och har en bakgrund som managementkonsult.
2017-09-15
Camilla Estlind.

Hr-chef på Frilans Finans

Camilla Estlind är ny hr-chef på egenanställningsföretaget Frilans Finans. Hon har närmast varit hr-konsult på SKL Kommentus. Dessförinnan arbetade inom Nacka kommun 2003–2016, som enhetschef och personalstrateg.
2017-09-14
Anne-Marie Andric.

Hon tar över hr på Izettle

Anne-Marie Andric är ny global hr-chef på Izettle. Hon kommer närmast från dataanalysföretaget Bisnode, där hon haft övergripande hr-ansvar för företagets 2 200 medarbetare i 18 olika länder. Hon har även varit hr-direktör på Microsoft Sweden. Izettle har 500 anställda på tolv olika marknader i Europa och Sydamerika.
2017-09-13

Tar över hr i Västervik

Sofia Eldh är ny chef för hr och kommunikation i Västerviks kommun. Hon kommer närmast från ett jobb på stadsledningskontoret i Stockholm. Hon är jurist och har hela sin karriär jobbat i offentlig sektor, med inriktning på arbetsrätt.
2017-09-12
Oscar Johansson.

Ny personalchef på Kubal

Oscar Johansson är ny personalchef på Kubal. Han kommer närmast från Siemens, där han haft titeln head of industrial relations & employee conditions.
2017-09-11

Hr i Nordax ledning

Malin Frick, personalchef på nischbanken Nordax sedan 2012,har tagit plats i ledningsgruppen när företaget nu vill skapa en mer affärsnära koncernledning. Hon är för närvarande föräldraledig och Johanna Blom är tillförordnad personalchef.
2017-09-08
Malin Sandkulla.

Ny hr-chef på Hifab

Malin Sandkulla är ny hr-chef på Hifab. Hon har närmast varit nordisk hr-direktör på Intertek och har även arbetat med hr på företag som WSP, Energo och Sweco. Innan hon läste till personalvetare varvade hon handboll på elitnivå med jobb som besiktningsman och biträdande byggprojektledare i infrastrukturprojekt. Hon är även utbildad elektroingenjör.
2017-09-07
Stefan Hagström.

Ny hr-chef för Proton Group

Stefan Hagström tillträder den 1 oktober som hr-chef för Proton Group i Värnamo. Han kommer närmast från Teknikföretagen, där han har arbetat som rådgivare.
2017-09-06
Eleonor Öhlander.

Ny hr-chef på UC

Eleonor Öhlander är ny hr-chef för UC och medlem i koncernens ledningsgrupp. Hon kommer närmast från Aon, där hon har haft titeln head of hr och var dessförinnan hr-chef på Finanshuset Acta.
2017-09-05
Lars Rydtzander.

Ny VP på Benify

Lars Rydtzander är ny vice president på hr-techbolaget och förmånsportalen Benify. Han har närmast varit global digital chef på Universum, som specialiserat sig på employer branding.
2017-09-04

Balansguiden fick pris i Singapore

Webbverktyget Balansguiden från Prevent vann kategorin Media in prevention vid den internationella arbetsmiljökongressen International Media Festival for Prevention under världskongressen World Congress on Safety & Health i Singapore. Den organiseras av FN-organen ILO och ISSA samt arbetsmarknadsdepartementet i Singapore.
Balansguiden är ett kostnadsfritt webbverktyg som hjälper individen att fundera över balansen mellan arbetsliv och privatliv. Den har funnits sedan 2015 och har nyligen kompletterats med ett särskilt stöd för chefer.
2017-09-01
Robin Hallman.

Han är ny på Consultatum

Robin Hallman är ny konsult på Consultatum. Han har närmast varit hr-specialist i Södertälje kommun och har tidigare erfarenheter som hr business partner och rekryteringskonsult inom Profficekoncernen (nuvarande Randstad). Några av hans kompetensområden är employer branding, talent management och organisationsutveckling.
2017-08-31
Daniel Johansson.

Ny försäljningschef på Jurek

Daniel Johansson har anställts som ny försäljningschef på Jureks Stockholmskontor. Han har arbetat i rekryterings- och bemanningsbranschen i nio år och kommer senast från Adecco där han var försäljningschef i tre år för region Stockholm.
2017-08-30
Lena Helander.

Förstärker hr inom Ekan

Lena Helander är ny managementkonsult på Ekan Management. Hon kommer närmast från Previa, där hon som organisationskonsult har arbetat med ledarutveckling, verksamhetsförbättringar och förändringsprocesser för individer, grupper och organisationer. Hon är personalvetare och ICF-certifierad coach.
Foto:Anna Hult.

2017-08-29
Åsa Barsness.

Tar över hr på Bonnier Broadcasting

Åsa Barsness tillträder vid årsskiftet som kommunikations- och hr-direktör för Bonnier Broadcasting, där TV4, C More och finländska MTV ingår. Hon får därmed ansvar för hela affärsområdets kommunikations-, marknads-, hr- och public affairs-arbete. Åsa Barsness är sedan 2014 kommunikationsdirektör på Sweco.
2017-08-28
Heléne Widegren.

Projektledare på Granen

Heléne Widegren är ny projektledare på Granen Fastighetsutveckling. Hon har närmast varit hr-chef inom Turebergskoncernen.
2017-08-25
Charlotte Celsing.

Ny hr-chef på Handelshögskolan

Charlotte Celsing börjar den 7 november som hr-chef på Handelshögskolan i Stockholm. Hon kommer närmast från Sveriges Television och har tidigare även varit hr-chef på Stockholms Dramatiska Institut.

Sida 1 2 3 4 5  ...