Fredag 24 mars 2017

Nyheter om hr-folk

Under vinjetten Hr-folk publicerar vi person- och företagsnyheter om hr-branschen samt aktuella och närliggande områden. Nyheterna publiceras här och i månadstidningen. Tipsa oss om du eller kollegan bytt jobb, fått stipendium, pris eller annan utmärkelse, samt även om företagsnyheter inom hr-branschen (ej platsannonsering eller produktnyheter). Skriv till redaktionen@epok.se och bifoga helst en bild på personen/personerna och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att redigera materialet.

2017-03-23
Stefan Rehnström.

Han blir ordinarie personalchef

Stefan Rehnström är ordinarie personalchef på Havs- och vattenmyndigheten sedan den 1 mars. Han har vikarierat på posten sedan oktober 2015. Innan dess var han controller på myndigheten och tidigare har han arbetat som personalchef i två andra myndigheter.
2017-03-22

Midroc Årets employer branding-företag

Midroc har utsetts till Årets employer branding-företag av Universum. Kriterierna för utmärkelsen är företagets intresse för och engagemang i employer branding-frågor, hur väl ledningsgruppen engageras i frågorna, att företaget kommunicerar sitt employer brand på ett innovativt och trovärdigt sätt samt att företagets employer branding-aktiviteter lett till resultat ibland annat Universums mätningar.
Midrocs strategiska och systematiska kulturarbete inleddes 2008. Ett konkret exempel är koncernens så kallade medarbetarskapsdagar dit alla nya medarbetare bjuds in, och där man oavsett roll får samma utbildning. Under medarbetarskapsdagarna får medarbetarna utbildning i konkreta dialogverktyg, vikten av goda relationer och medarbetaren får också möjlighet att reflektera över sin egen roll och påverkan. Medarbetarskapsdagarna arrangeras av Midrocs egen affärsskola som drivs av specialister inom beteendevetenskap.
2017-03-21
Jannie Hagenius.

Ny konsultchef på OPG i Stockholm

Jannie Hagenius är ny konsultchef på One Partner Group i Stockholm. Hon kommer närmast från Framtiden där hon varit personalansvarig.
2017-03-20
Anneli Ekström.

Torsås får ny personalchef

Anneli Ekström börjar den 1 maj som personalchef i Torsås kommun. Hon kommer även att fungera som ställföreträdare kommunchef. De senaste 13 åren har hon arbetat i Karlskrona kommun, främst som hr-chef, men sedan november 2015 som verksamhetsutvecklare. Då har hon bland annat arbetat med att underlätta införandet av heltid som norm i Karlskrona kommun.
2017-03-17
Jannike Larsson, hr-specialist, Fredrik Liedholm, hr-direktör, och Paula Terne, hr-chef. Foto: Melker Bengtsson.

Lindab får Competensumpriset

Båstadsföretaget Lindab har tilldelats Competensumpriset för sitt medvetna arbete med kompetens- och medarbetarutveckling i samband med utrullningen av företagets nya strategi. Priset delas ut till ett företag i Skåne som anses vara en förebild i sitt arbete med att skapa välmående och konkurrenskraftiga organisationer.
2013 valde Lindab att byta strategisk inriktning och gå från att vara ett produktorienterat företag till ett lösningsorienterat. Med den nya strategin blir medarbetarnas roll viktigare för långsiktig framgång och nöjda kundrelationer och företaget har därför satsat stort på att bygga upp en digital kompetensplattform för framtiden.


2017-03-16
Marie Mårtensson.

Ny hr-chef för Netel

Marie Mårtensson tillträder i april som hr-chef för Netel Group. Hon kommer närmast från Försäkringskassan i rollen som verksamhetsnära hr, verksamhetsområde sjukförsäkringen, region Stockholm/Gotland.
2017-03-15
Bernhard Lovén.

Ny vd på Consultatum

Bernhard Lovén är ny vd och seniorkonsult på Consultatum. Han har jobbat som konsult på Consultatum i tre år och har tidigare bland annat varit it-konsult och head of recruitment på Netlight Consulting.


2017-03-13

De är topparbetsgivare

CGI Sverige, Cognizant Technology Solutions Sweden, DHL Express Sweden, JTI Sweden, Philip Morris, Saint Gobain Sweden och Tata Consultancy är de sju svenska arbetsgivare som har certifierats som topparbetsgivare 2017 av det globala certifieringsorganet Top Employer Institute. Kriterier är bland annat arbetsmiljöförhållanden samt hur väl företagen utvecklar talang och kompetens. Annat som bedöms är karriärplanering, utvärderingsprocesser samt löner och förmåner.

2017-03-11
Katarina Berg.

Hon är Årets hr-chef

Katarina Berg på Spotify har utsetts till Årets hr-chef på Chefgalan, som arrangeras av tidningen Chef. "Kandidaten står ut som en orädd hr-chef som inte bara lyckats utveckla och förbättra hr:s position i ett snabbväxande bolag utan även åstadkommit resultat som stärker deras företagskultur, employer brand och skapat positiva rubriker och intresse internationellt. Hon är nominerad för att hon har utmanat gängse sanningar inom hr-området, hittat nya lösningar och driver ett hr-arbete som är synonymt med kundlöfte och företagskultur", heter det i juryns motivering. Katarina Berg har bland annat infört betald föräldraledighet på företaget globalt.
Cilla Benkö, Sveriges Radio, utsågs till Årets vd och Vattenfalls Annika Viklund till Årets mångfaldschef på samma gala. Utmärkelsen Årets digitaliseringsledare gick till prästen Monica Eckerdal och den för Årets innovativa ledarskap till Johanna Frelin, vd förTengbom. Tarek Malak, vd på Malak, fick utmärkelsen Årets framtidschef och Henrik Bunge, vd på Björn Borg, utsågs till Årets hälsofrämjande chef.
2017-03-10
Camilla Molinder.

Ny personalchef på SBFF

Camilla Molinder är ny personalchef på Södertörns brandförsvarsförbund. Hon kommer närmast från Atea, där hon var hr-chef. Dessförinnan var hon hr-chef på Stanley Security och SRV återvinning.
2017-03-09
Sabina Rasiwala.

SVT:s nya hr- och kommunikationsdirektör

Sabina Rasiwala är sedan den 1 mars SVT:s hr- och kommunikationsdirektör. Hon kom till företaget som kommunikationsdirektör 2013. Dessförinnan var hon marknadschef på Microsoft Sverige, hennes första jobb på den svenska marknaden efter tio år inom internationell marknadsföring.
2017-03-08
Petra Weslien.

Head of talent till Almi Invest

Petra Weslien tillträder den 15 maj en nyinrättad tjänst som head of talent på Almi Invest. Hon har varit hr-chef och medlem av ledningsgruppen på Izettle sedan 2015. Innan dess arbetade hon som rekryterare på Novare Executive Search.
2017-03-07
Eva Skogeryd.

Hon är ledande kvinna i Jönköping

Eva Skogeryd är Årets unga ledande kvinna i Jönköpings län 2016. Hon är hr-manager på Ikea i Torsvik och började sin resa på Ikea som inhyrd konsult. Efter två år blev hon, 26 år gammal, erbjuden tjänsten som hr-manager. Eva ställdes omedelbart inför att leda ett stort varsel och har sedan dess ansvarat för och byggt upp ett strategiskt hr-arbete inom bland annat mångfalds- och ledarskapsfrågor. Andelen kvinnor på arbetsplatsen gått från 19 procent till 36 procent på endast några år. Där har Evas tankar om hur Ikea kan locka fler kvinnor genom att utforma rekryteringsannonser och tjänstebeskrivningar på annorlunda sätt bidragit.
Årets unga ledande kvinna syftar till att öka jämställdheten bland länets ledare genom att lyfta fram förebilder. Initiativtagare är Jönköpings Fältrittklubb. Charlotte Järeby Hellman är juryns ordförande och vd på Poolia Jönköping, som i ett första steg valde ut 25 ledarförebilder bland de tips man fick in från allmänheten.
– När vi valde ut de 25 har vi tittat på om personerna kan uppvisa resultat. Det har även varit viktigt att personerna är förebilder som har en förmåga att inspirera, säger hon.
2017-03-06
Nathalie Berthelius.

Ny hr-chef för Wise Group

Nathalie Berthelius är ny chief people & culture officer för Wise Group. Hon har närmast varit hr-chef på Workshop the Retail Agency och har tidigare bland annat varit hr-chef för Izettle.
2017-03-03

Guldnappen till Volvo Cars

Volvo Car Corporation i Göteborg har tilldelats Unionens pris Guldnappen som Sveriges mest föräldravänliga arbetsplats i det privata näringslivet. Framgångsfaktorer som inflytande över den egna arbetstiden, föräldravänliga mötestider och möjligheten att jobba hemifrån lyftes fram vid prisutdelningen i Stockholm nyligen. En annan viktig sak är att föräldralediga ingår i lönerevisionen för att inte diskrimineras lönemässigt.
2017-03-02
Klara Hägglund.

Från Gudrun Sjödén till Glitter

Klara Hägglund börjar den 5 april som hr business partner på butikskedjan Glitter. Hon är i dag hr-ansvarig för Gudrun Sjödén Designs butiker och var tidigare hr-ansvarig på Pocket Shop.
2017-03-01
Henrik Hägerström.

Ny hr-chef på SLU

Henrik Hägerström börjar den 1 april som hr-chef på Sveriges lantbruksuniversitet, SLU. Han är sedan ett år hr-chef för Högskolan i Gävle och var dessförinnan hr-chef för kirurgdivisionen på Akademiska sjukhuset i Uppsala.
2017-02-28
Åsa Fjällman.

Från lönechef till hr-chef

Åsa Fjällman har lämnat sin tjänst som Arvidsjaur kommuns lönechef för att bli kommunens hr-chef. Hon började som kommunanställd redan 1978, då i expeditionen på gymnasieskolan Sandbacka. 1982 började hon som löneassistent, och sedan 2009 har hon varit lönechef.
2017-02-27
Annika Tjernström. Foto: Roland Thunholm.

Hon slutar som hr-direktör

Annika Tjernström slutar som hr-direktör i Eskilstuna kommun för att den 1 augusti börja som generalsekreterare för Svenska Ridsportförbundet. Hon har arbetat i Eskilstuna kommun i nästan fyra år. Innan dess var hon chef för externa relationer på Mälardalens högskola.

2017-02-24
Cecilia Ståhl.

Samordnat ledarskap i Södertälje

Cecilia Ståhl tillträder under våren som gemensam chef för Södertäljes arbetslivskontor och Telge Tillväxt. Hon är hr-direktör på Telge sedan 2014 och har tidigare bland annat arbetat som vd för Manpower Telge Jobbstart, ett samarbete mellan kommunen och näringslivet.

Sida 1 2 3 4 5  ...