Torsdag 27 april 2017

Nyheter om hr-folk

Under vinjetten Hr-folk publicerar vi person- och företagsnyheter om hr-branschen samt aktuella och närliggande områden. Nyheterna publiceras här och i månadstidningen. Tipsa oss om du eller kollegan bytt jobb, fått stipendium, pris eller annan utmärkelse, samt även om företagsnyheter inom hr-branschen (ej platsannonsering eller produktnyheter). Skriv till redaktionen@epok.se och bifoga helst en bild på personen/personerna och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att redigera materialet.

2017-04-26
Johanna Sjöstrand.

Ny hr-direktör i Lund

Johanna Sjöstrand tillträder den 1 augusti som hr-direktör i Lunds kommun. Hon kommer närmast från Landskrona stad där hon har varit hr-chef sedan 2015. Dessförinnan hade hon motsvarande position i Simrishamns kommun.
2017-04-24
Marcus Lindegren.

Konsultchef på Human IT

Marcus Lindegren är ny konsultchef på Human IT Stockholm. Han kommer att arbeta med personalfrågor, rekrytering och employer branding. Han kommer senast från IT-hantverkarna, en del av Dustin, och var dessförinnan på Tieto i fem år.

2017-04-21
Eva Brike.

Hon tar plats i Dacke Industri

Eva Brike, hr-chef på Resurs Bank, har av Nordstjernan utsetts till ny styrelseledamot i Dacke Industri. Dacke Industris affärsidé är att investera i teknikbolag inriktade mot kundanpassade komponenter och systemlösningar.
2017-04-20
Sonja Erlandsson.

Ny hr-direktör i Linköping

Sonja Erlandsson tillträder den 1 maj som ny hr-direktör i Linköpings kommun. Hon är för närvarande chef för hr-verksamheten i kommunen. Sonja Erlandsson ersätter Maria Kreese som sedan den 1 april är stabschef vid kommunledningsförvaltningen.
2017-04-19
Henrik Norell.

Enfo har ny hr-chef

Henrik Norell har utsetts till hr-chef och medlem av ledningsgruppen vid det nordiska it-företaget Enfo med Stockholm som placeringsort. Han har varit tillförordnad hr-chef sedan januari och har tidigare arbetat med hr vid företag som CBRE Sweden och Nasdaq OMX.
2017-04-18
Per Ericson.

Årets hr-emeritus i employer branding

Per Ericson, SVP People & Organization vid Husqvarna Group, har blivit utsedd till Årets hr-emeritus inom employer branding. Priset delades ut vid Universum Awards på Berns i Stockholm. Ur juryns motivering: "Hans engagemang har bidragit till större medvetenhet och delaktighet i ledningen och därmed fått en tydlig kraft i frågan internt. På detta vis har företaget tydligt visat upp den bredd och det djup av möjligheter som finns för en ung ingenjör inom företaget."

2017-04-13
Lisa Glückman.

Hr-ansvarig till Curious Mind

Lisa Glückman har rekryterats som hr-ansvarig till contentbyrån Curious Mind. Hon kommer från KPMG där hon har jobbat med hr de senaste fem åren.
2017-04-12
Nanna Landström.

Ny på Sveriges läkarförbund

Nanna Landström tillträder den 2 maj som personalansvarig på Sveriges läkarförbund. Hon kommer närmast från föräldraledighet och var dessförinnan hr-ansvarig på bemanningsbolaget Vårdassistans. Nanna sitter i styrelsen för Brottsoffer-, Kvinno- och Ungdomsjouren i Södertälje i egenskap av hr-och avtalsansvarig.
2017-04-11
Ulrica Ellmin Cederholm.

Projektledare på Lyhra

Ulrica Ellmin Cederholm har rekryterats till Lyhra kommunikation och förändring som projektledare och organisationskonsult. Hon kommer närmast från utbildningsförvaltningen i Uppsala kommun där hon arbetat med verksamhetsutveckling och kvalitetsfrågor.
2017-04-10
Annica Lundin.

Från Umeå till Uppsala

Annica Lundin tillträder den 1 juni som hr-chef med inriktning på arbetsrätt och arbetsvillkor vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. I dag arbetar hon som förhandlare vid Umeå kommun. Hon har tidigare även arbetat som personalkonsult och enhetschef inom kommunen.
2017-04-07
Åsa Dahlberg.

Ska rekrytera hr och jurister

Åsa Dahlberg är ny rekryteringskonsult på Jurek Rekrytering & Bemanning i Göteborg. Hon har tidigare arbetat som biträdande jurist på Mannheimer Swartling, som tingsnotarie vid Göteborgs tingsrätt och de senaste sju åren som bolagsjurist på konsultbolaget Semcon.
2017-04-05
Ann Silbersky Isaksson. Foto: Ulrika Bergström.

Från polisen till universitetet

Ann Silbersky Isaksson tillträder den 14 augusti som personaldirektör för Lunds universitet. Hon är sedan 2015 hr-chef för polismyndigheten region syd och var dessförinnan hr-chef för polismyndigheten i Skåne.
2017-04-04

Fler bra arbetsplatser

När Great Place to Work korade Sveriges Bästa Arbetsplatser 2017 på Cirkus i förra veckan tog it-konsultföretaget Cygni tillbaka förstaplatsen bland medelstora organisationer. Tvåa blev Key Solutions och trea Bostads AB Mimer. Bland de små organisationerna toppades rankningen av teknikkonsulten Ecru Consulting. Två respektive trea blev Polar Cape Consulting och Holm Henning & Partners.
2017-04-03

Netlight bästa arbetsplatsen

När Great Place to Work korade Sveriges Bästa Arbetsplatser 2017 på Cirkus i förra veckan tog it- och managementbolaget Netlight Consulting över förstaplatsen och petade därmed ner byggmaterielföretaget Hilti från toppen till andraplatsen bland stora organisationer. Trea blev fastighetsförvaltaren Newsec.
2017-03-31
Ola Brandell.

Ny personalchef på Lassila & Tikanoja

Ola Brandell tillträder den 2 maj som personalchef på serviceföretaget Lassila & Tikanoja. Han är i dag personaldirektör i Västerås stad.
2017-03-30
Johanna Vincent.

Ny personalchef på Sparbanken Nord

Johanna Vincent tillträder i maj som personalchef på Sparbanken Nord. Hon efterträder Eva Lidén som går till egen verksamhet. Johanna har arbetat som personalspecialist på Sparbanken Nord och var tidigare på Umeå Energi.
2017-03-29

Ny hr-direktör i Västerbotten

Kia Ronnhed tillträder i augusti som hr-direktör i Västerbottens läns landsting. Hon kommer närmast från Komatsu Forest där hon ingår i koncernledningen med ansvar för hr samt verksamhets- och processutveckling. Hon har tidigare arbetat på Volvo lastvagnar som hr business partner och på Posten som personalkonsult och hälsoutvecklare.
2017-03-28
Anne Vågström.

Ny hr-chef i Krokom

Anne Vågström tillträder den 24 april som hr-chef i Krokoms kommun efter Gunilla Sundqvist som går i pension. Anne är i dag hr-chef i Östersunds kommun.
2017-03-27
Liselott Wennerström.

Ny hr-chef för Victoria Park

Liselott Wennerström tillträder under hösten som hr- och csr-chef samt medlem i koncernledningen för Victoria Park. Hon kommer närmast från Viktväktarna där hon varit operations & hr director.
2017-03-24
Charlotte Axelsson.

Ny personalchef på MVG

Charlotte Axelsson är ny personalchef på Motala Verkstad Group. Hon har närmast varit hr business partner inom Siemens.

Sida 1 2 3 4 5  ...