Lördag 27 maj 2017

Nyheter om hr-folk

Under vinjetten Hr-folk publicerar vi person- och företagsnyheter om hr-branschen samt aktuella och närliggande områden. Nyheterna publiceras här och i månadstidningen. Tipsa oss om du eller kollegan bytt jobb, fått stipendium, pris eller annan utmärkelse, samt även om företagsnyheter inom hr-branschen (ej platsannonsering eller produktnyheter). Skriv till redaktionen@epok.se och bifoga helst en bild på personen/personerna och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att redigera materialet.

2017-05-24
Johan Willander.

Årets lärare i Gävle

Johan Willander, lektor i psykologi vid akademin för hälsa och arbetsliv vid Högskolan i Gävle, har utsetts till Årets lärare med motiveringen:
"Johan har väglett, inspirerat och uppmuntrat studenter i metodkursen inom personal- och arbetslivsprogrammet genom stort engagemang och vilja att förmedla kunskap. Genom Johans pedagogiska skicklighet har han gjort statistik roligt, lättare att förstå och övertygat studenterna om att de kan bli framtida forskare."
Årets lärare utses av Gefle Studentkår genom nominering från Högskolans studenter.
2017-05-23

Ny hr-ansvarig på Orasolv

Ida Hassis tillträder den 7 juni som hr-ansvarig på tandvårdsföretaget Orasolv. Hon har närmast varit hr-generalist på Benify.
2017-05-22

Hr-chef bland Framtidens mäktigaste

Kristofer Sandström, operativ hr-chef på Gröna Lund, placerar sig på åttonde plats på TCO:s lista över Framtidens mäktigaste med motiveringen: "Mångfald och inkludering är självklara delar av framtidens arbetsmarknad. Eldsjälen Kristofer Sandström har lyft in dessa viktiga aspekter i det dagliga hr-arbetet och ser till att en av Sveriges största ungdomsarbetsgivare, Gröna Lund, genomsyras av just detta."
2017-05-19
Sarita Fafalia.

Hr partner till Karolinska

Sarita Fafalia har rekryterats till Karolinska universitetssjukhuset som hr partner. Hon kommer närmast från Peab Anläggning, där hon varit i fem år och har arbetat i olika hr-befattningar, senast som hr-specialist.
2017-05-18
Linus Holmgren.

Han är Årets rekryterare

Linus Holmgren på Vallentuna kommun har utsetts till Årets rekryterare 2016. Utmärkelsen är instiftad av Hexanova Academy och Akademikerförbundet SSR för att belöna ett framgångsrikt och nyskapande rekryteringsarbete. Särskilt framgångsrik har Vallentuna kommun blivit när det gäller strategisk kompetensförsörjning via Linkedin.
2017-05-17
Cecilia Westerholm Beer.

Ny hr-chef på Bisnode

Cecilia Westerholm Beer är ny hr-chef och medlem i koncernledningen på Bisnode. Innan hon började på Bisnode drev hon konsultföretaget Stratena vars fokus är att stödja företags personal- och organisationsutveckling. Hon har mer än 20 års erfarenhet av att leda hr-team inom olika branscher och har arbetat för företag som Manpower, Crane, Fortum och Cybercom.
2017-05-16
Christine Lindgren.

Hufvudstaden får ny hr-chef

Christine Lindgren tillträder den 15 augusti som hr-chef och medlem i koncernledningen på fastighetsbolaget Hufvudstaden. Hon har närmast varit hr-chef för Skandinavien på färgföretaget Tikkurila. Dessförinnan har hon bland annat arbetat på Wise Consulting, Vin & Sprit och Telia Sonera.
2017-05-15
Kajsa Gustin.

Business partner på Tengbom

Kajsa Gustin är ny hr business partner på Tengbom. Hon kommer närmast från träindustriföretaget Setra.
2017-05-12
Jo Zhou.

Ny hr-direktör för CEVT

Jo Zhou tillträder som hr-direktör för China Euro Vehicle Technology, CEVT, i Göteborg. Hon har de senaste fem åren arbetat för elektronikföretaget Huawei i Stockholm, där hon har byggt upp hr-verksamheten för Sverige, Finland och Irland.
2017-05-11
Karin Russberg.

Tar över hr på Semcon

Karin Russberg tillträder den 14 augusti som koncernövergripande hr- och hållbarhetschef på teknikföretaget Semcon. Hon kommer närmast från rollen som ansvarig för global talent management på AB Volvo.
2017-05-10
Kajsa Fisk.

Ny hr-direktör i Landstinget Sörmland

Kajsa Fisk tillträder till sommaren som hr-direktör för Landstinget Sörmland. Hon har närmast varit personalchef i Huddinge kommun och var dessförinnan vård- och omsorgschef i Trosa kommun.
2017-05-09
Sanna Lindgren.

Tar över hr på Lindex

Sanna Lindgren tillträder i augusti som hr- och kommunikationsdirektör på Lindex. Hon har sedan 2015 varit hr-chef på Resia och var dessförinnan hr-direktör på Svenska Mässan i Göteborg.
2017-05-08
Annelie Karlsson.

Hr-chef på Human IT Väst

Annelie Karlsson tillträder rollen som rekryterings- och hr-chef hos Human IT Väst. Hon kommer närmast från Ework där hon bland annat haft roller som delivery manager och competence manager.
2017-05-05
Johan Thorngren.

Hr-manager på Cheil Nordic

Johan Thorngren är ny hr-manager på Cheil Nordic. Han har tidigare arbetat för Nestlé Nespresso, först som försäljningschef mot konsument, därefter som hr business partner med ansvar för Sverige och Finland.
2017-05-04
Lisa Fribert.

Ny på Tengboms

Lisa Fribert är ny hr business partner på arkitektföretaget Tengbom i Göteborg. Hon kommer närmast från Stena Recykling, där hon varit i sex och ett halvt år, först som hr-ansvarig och därefter som projektledare för ledarskapsutveckling.
2017-05-03
Elias Berglund.

Ny hr-direktör på Tre

Elias Berglund blir ny hr-direktör på mobiloperatören Tre. Han har arbetat på Tre sedan maj 2013 i en roll som hr-chef inom sälj och service och senast som hr-chef inom de kommersiella och operativa enheterna. Elias har tidigare arbetat med hr på Klarna och SF Bio. Han tillträder i sommar och efterträder Mattias Segelmark som lämnar Tre efter tio år.
2017-05-02
Karin Melander.

Ny hr-direktör i Region Skåne

Karin Melander tillträder i juli som hr-direktör i Region Skåne. Hon har arbetat som tandvårdschef i Västra Götalandsregionen under många år. De senaste fyra åren har hon varit divisionschef för primärvården i Skånevård Kryh. Karin Melander efterträder Ann-Sofi Bennheden som går i pension.
2017-04-28
Marlen Sibbel-Becker och Karolina Liron Källåker, hr-chef respektive hr-partner på Vinnova. Foto: Elin Ekström.

Bästa hälsoindex

Vinnova har Nyckeltalsinstitutets bästa resultat inom hälsa. Vinnova visar genomgående positiva trender på de flesta hälsonyckeltal i en tid när många andra verksamheter upplever ökande sjuktal.

2017-04-28
Dan Sjöblom, gd på PTS. Foto: Elin Ekström.

Bästa jämställdhetsindex

Post- och Telestyrelsen, PTS, är i stort sett helt jämställt inom de områden som mäts i Nyckeltalsinstitutets jämställdhetsindex. Här är fyra av fem yrkesgrupper jämställda, lika antal kvinnor och män ingår i ledningsgruppen, det råder jämställda anställningsformer vad gäller heltid och tillsvidareanställningar samt lika nivå på långtidssjukfrånvaro oavsett kön.

2017-04-28
Anneli Jansson, Marie Edling och Nina Cromnier. Foto: Elin Ekström.

Bästa attraktiva arbetsgivarindex

Humlegården Fastigheter och Kemikalieinspektionen har Nyckeltalsinstitutets bästa resultat inom attraktiva arbetsvillkor. Humlegården utmärker sig med låg sjukfrånvaro, små arbetsgrupper och hög andel tillsvidareanställningar. Kemikalieinspektionen sticker ut med stora satsningar på kompetensutveckling och har även låga sjuktal. Anneli Jansson och Marie Edling, Humlegårdens vd respektive hr-chef, samt Kemikalieinspektionens generaldirektör Nina Cromnier tog emot utmärkelsen.
Nyckeltalsinstitutet har kartlagt faktiska arbetsvillkor inom över 200 företag och organisationer med sammanlagt närmare 700 000 medarbetare, motsvarande cirka 15 procent av alla som arbetar i Sverige.

Sida 1 2 3 4 5  ...