Lördag 18 november 2017

Nyheter om hr-folk

Under vinjetten Hr-folk publicerar vi person- och företagsnyheter om hr-branschen samt aktuella och närliggande områden. Nyheterna publiceras här och i månadstidningen. Tipsa oss om du eller kollegan bytt jobb, fått stipendium, pris eller annan utmärkelse, samt även om företagsnyheter inom hr-branschen (ej platsannonsering eller produktnyheter). Skriv till redaktionen@epok.se och bifoga helst en bild på personen/personerna och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att redigera materialet.

2017-11-13
Therese Östling Waller.

Hon blir hr-chef på SVT

Therese Östling Waller tillträder den 18 december som hr-chef på SVT:s hr- och kommunikationsavdelning. Hon är i dag tillförordnad personalchef på Arbetsförmedlingen och var dessförinnan enhetschef för hr verksamhetspartner och chefsutveckling på Arbetsförmedlingen. Hon har tidigare varit hr chef för huvudkontoret samt ansvarig för personalförsörjningen som strateg. Hon har även arbetat som konsultchef och rekryteringskonsult på Brain People IT.
2017-11-10
Karin Pull.

Platzer utökar ledningen med hr

Karin Pull, hr-chef på fastighetsbolaget Platzer, tar plats i företagets ledningsgrupp. "Genom att hr-chefen och kommunikationschefen ingår i ledningsgruppen kommer vi att se ett effektivt kommunikationsflöde både inom och utanför organisationen", kommenterar vd P-G Persson.
2017-11-09
Marie Rosenquist Berthold.

Ny hr-chef på Tempest

Marie Rosenquist Berthold har anställts som hr-chef på Tempest Security, en ny tjänst på bolaget. Hon har närmast varit hr-chef för Synsam Sverige och har tidigare även varit hr-chef för The Body Shop och Espresso House.
2017-11-07
Tone Odvold Ålhus.

Nordic Choice Hotels tog hem priset

Nordic Choice Hotels tog hem utmärkelsen Human Growth Award på Passion HR i Stockholm i dag.
Priset har instiftats för att hylla och lyfta fram nytänkande insatser inom hr. I fokus för juryns bedömning låg hr-team som skapar starka företagskulturer, frigör engagemang hos ledare och medarbetare och som tillsammans skapar resultat på sista raden.
– Det här priset kommer att placeras på en central plats på huvudkontoret och påminna oss om att ett framgångsrikt hr-arbete byggs över tid och att byggandet aldrig tar slut, säger Tone Odvold Ålhus, vice president people & culture på Nordic Choice Hotels.
"De har implementerat innovativa rekryteringsstrategier där exempelvis bristyrket kockar lockats från Spanien samt ingått flera politiska partnerskap för att skapa fler arbetstillfällen och attrahera kompetens. Vidare är de Sveriges HBTQ-vänligaste arbetsplats, erbjuder skräddarsydda kompetensutvecklingsprogram och står för branschens lägsta sjukfrånvarotal", står det bland annat i motiveringen.
2017-11-03

2017 års finalister i Human Growth Award

Hr-teamen i Rusta, Nordic Choice Hotels och Santander Consumer Bank är finalister i Human Growth Award 2017. De har gått vidare efter att ha svarat på frågor om sitt arbete med fokus på innovation och affär. Nu pågår referenstagning innan vinnaren presenteras på Passion HR på tisdag den 7 november.
2017-11-02

Bästa arbetsmiljöuppsatserna

Simon Küth, psykologiska institutionen vid Umeå universitet, har fått ett av Prevents stipendier i kategorin Utmärkt arbetsmiljöuppsats. Hans uppsats handlar om sambandet mellan otrygghet i anställningen och kliniskt diagnosticerad depression.
Anders Jimgren och Johan Karlsson, design och produktutveckling vid Chalmers Tekniska högskola, fick det andra stipendiet. De har skrivit om hur man genom design kan skapa en bättre arbetsmiljö för de sjukvårdare som arbetar i ambulanser.
Stipendierna är på 15 000 kronor styck.
2017-11-01
Ingrid Sköldmo.

Från hr till förvaltningschef

Ingrid Sköldmo tillträder den 1 december som förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen i Eskilstuna kommun. Hon har närmast varit tillförordnad hr-direktör.
2017-11-01
Gustav Liljenström.

Ny hr-chef i Tranås

Gustav Liljenström tillträder i januari som hr-chef i Tranås kommun. Han är för närvarande personalchef i Valdemarsviks kommun och har tidigare arbetat på hr-avdelningen i Linköpings kommun.
2017-10-27
Karin Eliasson.

Till styrelsen för RLS Global

Karin Eliasson, hr- och hållbarhetschef på Autoliv Inc, föreslås som ny styrelseledamot i medicinteknikbolaget RLS Global. Hon kommer att tillföra bolaget börserfarenhet vilket ligger i linje med den långsiktiga strategin att ta bolaget till Small Cap, säger avgående styrelseordförande Peter Hentschel. Karin Eliasson har genom åren haft uppdrag bland annat inom PRI Pensionsgaranti, SCA och Telia Sonera.
2017-10-26
Caroline Thomasdotter. Foto: Per-Arne Sandegren.

Ny hr-chef på Hemnet

Caroline Thomasdotter har utsetts till ny hr-chef och medlem i ledningsgruppen på Hemnet. Hon kommer närmast från sportspelsleverantören Kambi där hon varit hr business partner med globalt ansvar för talent acquisition.

2017-10-25
Henrik Larsson

Ny hr-chef för Resia

Henrik Larsson blir ny hr-chef på Resia Travel Group. Han kommer närmast från Semcon, där han i sex år varit hr-chef för det globala affärsområdet engineering services med cirka 1500 anställda.
2017-10-24
Mia Clase.
Lina Nertby Aurell.

Healthy Business Awards 2017

Lina Nertby Aurell och Mia Clase har utsetts till årets mottagare av Healthy Business Awards "för att deras blogg och bok Food Pharmacy har fått många människor att börja intressera sig för hur kosten kan bidra till ett friskare liv". Utmärkelsen delades ut av Euro Accidents vd Thomas Petersson under Healthy Business 2017 på Oscarsteatern i Stockholm.
2017-10-23
Jannike Ringvide.

Ny hr-chef för Aon Sweden

Jannike Ringvide tillträder i januari som hr-chef för Aon Sweden. Hon har närmast varit hr- och hållbarhetschef för Bring Citymail. Hon har även varit hr-chef inom MTR-koncernen under drygt sex år.
2017-10-23
Viktoria Andersson.

Ny hr-chef på Edekyl & Värme

Viktoria Andersson är ny hr-chef på Edekyl & Värme. Hon kommer från Adecco i Örebro, där hon varit verksamhetschef de senaste tio åren. Innan dess hade hon olika chefsroller inom Arbetsförmedlingen under tio år.
2017-10-19
Ulrika Kluge.

Årets chef i VGR

Ulrika Kluge fick motta utmärkelsen Årets Chef inom Västra Götalandsregionen och en prischeck på 20 000 kronor på den regiongemensamma chefsdagen den 18 oktober. Hon har sedan 2014 lett Partilles vårdcentral, som när hon kom dit endast hade en läkare. Hon började ett omfattande och ihärdigt rekryteringsarbete och i dag har vårdcentralen fem, snart sex, distriktsläkare och fem ST-läkare. Dessutom har Ulrika Kluge rekryterat ett stort antal sjuksköterskor och psykologer.

2017-10-18
Helena L Brandt.

Ny hr-chef på Bonesupport

Helena L Brandt är ny hr-chef på det medicinska företaget Bonesupport. Hon har närmast varit ansvarig för ledarskap och kompetensutveckling på Kraftringen i Lund och var dessförinnan global hr business partner på Tetra Pak Packaging Solutions.
2017-10-17
Camilla Benckert.

Årets hr-profil i Skåne

Camilla Benckert, hr manager på Orkla Foods Sverige, har korats till Årets hr-profil Skåne 2017 för att hon "brinner för att driva utveckling och förändring i linje med företagets affärsstrategi och hon har en vilja att skapa en företagskultur som präglas av engagemang, delaktighet och flexibilitet". Priset, en check på 10 000 kronor till Hungerprojektet, delades ut av Roi Rekrytering och SPP under årets Hr-forum Allstar i Malmö.
2017-10-16
Tatjana Mineur.

Ny hr-chef i Gnesta

Tatjana Mineur är ny hr-chef i Gnesta kommun sedan den 1 september. Hon kommer närmast från Polismyndigheten, där hon var hr-chef för de nationella avdelningarna och innan dess var hon hr-chef på länsstyrelsen i Södermanland.
2017-10-13
Gabriella Ekström.

Ny hr-chef på Dentsu Aegis

Gabriella Ekström tillträder vid årsskiftet som hr-chef och medlem i koncernledningen på byrånätverket Dentsu Aegis. Hon har närmast varit hr-chef och hr-strateg på SVT och var innan dess hr-direktör på konsultbolaget Sogeti. På meritlistan finns en guldmedalj i Randstad Award 2017 "Sveriges attraktivaste arbetsgivare" med SVT och medaljplatser som "Sveriges bästa arbetsplats" med Sogeti i Universums personalundersökning tre år i rad.
2017-10-12
Britt-Marie Söderberg.

Hon får Arbetsmiljöstipendiet

Britt-Marie Söderberg, ambulanssjukvårdare och huvudskyddsombud på Premedic Östergötland i Linköping, tilldelas Prevents arbetsmiljöstipendium på 15 000 kronor med motiveringen att hon under många år "varit med och utvecklat en verksamhet med fokus på arbetsmiljön. Hon arbetar ständigt med stort engagemang för arbetsmiljöförbättringar och gör ett strålande arbete med att förbättra kollegornas arbetsmiljö. Britt-Marie är en stjärna som lyser starkt i verksamheten."

Sida 1 2 3 4 5  ...