”Vi vill spegla det samhälle vi

verkar i”


2018-12-11 - Axfoods hr-direktör Louise Ring utsågs nyligen till Årets hr-chef. Här berättar hon om vad som driver henne och hur koncernens krav på hållbarhet påverkar hennes arbete. Men också hur det känns att alldeles snart gå i pension.


Axfood är Sveriges näst största aktör inom dagligvaruhandeln med varumärken som Willys, Hemköp, ­Dagab, Tempo, Axfood Snabbgross, Mat.se och Middagsfrid. Koncernen arbetar mycket med hållbarhet, både när det gäller miljö- och sociala frågor.

– Vi vill vara en positiv samhällskraft. Att kunna erbjuda alla möjlighet att äta bra och hållbar mat genomsyrar hela koncernen. Många unga ­söker efter ett jobb med meningsfullhet, så hållbarhets­arbetet lockar till sig talanger, säger Louise Ring, som varit hr-direktör på Axfood sedan 2004.

På hr-galan 2018 utsågs hon till Sveriges hr-chef med motivationen: ”En strategisk och affärsorienterad visionär som genom sitt mod, sitt positiva förhållningssätt och ­tydliga ledarskap moderniserat verksamhetens hr-funktion.”

Att arbeta med hr var dock inte planen från början. ­Intresset väcktes först efter en tid på H&M, där hon under 20 års tid jobbade med försäljning i olika former.

– Jag jobbade internationellt för H&M. Oavsett vilket land jag var i såg jag hur viktigt det mellanmänskliga var för affären. Det vill säga, det är människorna som gör det, säger Louise Ring.

Det dröjde till 1999 innan hon fick sitt ­första hr-jobb, på Ica Norr, där hon också var detalj- och finanschef. Första jobbet på Axfood var att skapa Axfoodakademien, som är en organisation för vidareutbildning inom koncernen. Efter ett år blev hon hr-direktör för hela koncernen.

Men Louise Ring har inte någon utbildning inom hr, utan har läst kommunikationsvetenskap och beteendevetenskap vid Umeå universitet, och IFL vid Handelshögskolan i Stockholm (numera SSE Executive Education). Men hon vet vad hon inte kan, och har därför rekryterat medarbetare som kompletterar henne. I hennes närmaste team finns bland annat en kommunikatör, en jurist och en psy­kolog.

– Jag är inte duktig på alla frågor, jag behöver bra personer runtom mig. När jag vann priset för Årets hr-chef var jag bara en bärare av en grupps arbete. Jag skulle aldrig ha klarat det själv, säger Louise Ring.

Ett av de hållbarhetsmål Axfood jobbar med är att minst 20 procent av de anställda ska ha internationell bakgrund, det gäller även på ledande positioner. Målet ska uppnås ­senast år 2020. Då ska det också vara jämn könsfördelning på ledande positioner, inom spannet 40–60 procent.

– Vi vill spegla det samhälle vi verkar i, och ta socialt ­ansvar, säger Louise Ring.

För hr:s del handlar det om att visa att Axfood är inkluderande och välkomnar mångfald, så att en stor grupp människor med olika bakgrund och kompetenser söker sig till koncernen.

Det är också viktigt att använda sig av objektiva rekryteringsmetoder. Förr fick många jobb efter att ha lämnat in ett cv. Numer är ansökningsprocessen mer centraliserad. Ansökan görs på nätet, och där får kandidaterna även göra arbetspsykologiska tester. Tester användes visserligen ­tidigare också, men då kom de in senare i rekryteringen. Genom att lägga dem i början ökar chansen att en person anställs på grund av sin kompetens, och inget annat.

– Vi människor rekryterar annars gärna sådana som liknar oss själva, och sållar efter våra egna algoritmer, säger Louise Ring.

Och utfallet har varit bra. Förra året sökte 92 500 personer jobb hos Axfood, 23 procent av med­arbetarna har i dag internationell bakgrund. Målet om 20 procent på medarbetarnivå har alltså uppnåtts.

– Våra sökande vet att mångfald är viktigt för oss, därför får vi också mångfald bland våra sökande, säger Louise Ring.

När det gäller ledande positioner där­emot är det en bit kvar. Men Louise Ring menar att det går åt rätt håll.

– Vi kommer inte att ge oss. Vi jobbar ­sedan många år tillbaka kontinuerligt med en strukturerad successionsplanering och går mot alltmer objektiva rekryterings­metoder. Vi ser redan nu en förbättring i ersättargrupperna, säger hon.

Hållbarhetsarbetet märks även genom att Axfood erbjuder praktik till ungdomar, långtidsarbetslösa, nyanlända och asyl­sökande, och är en av Samhalls största ­arbetsgivare. Louise Ring är även mycket engagerad i frågorna personligen.

– Med rätt förutsättningar kan alla hitta sin plats, och det är något jag tycker att ­företag kan och ska ge medarbetarna, säger hon.

För ungefär ett år sedan startades lärlingsprogrammet Nyanländ i Axfood, i samarbete med Svensk Handel, Handelsanställdas förbund och Arbetsförmedlingen. Satsningen är ett pilotprojekt, och hittills har tio butiker – fem Willys och fem Hemköp – haft en lärling var.

– Jag hade nyligen ett möte med butikschefer och handledare, och de hade fantastiska berättelser. Nu ska vi se om vi kan utöka det här till fler butiker, säger Louise Ring.

Samtidigt påpekar hon att arbetet med social hållbarhet inte bara handlar om att ta ansvar, det har även affärs­mässiga fördelar. Företag med mångfald blir bättre på att förstå och bemöta kunderna, och forskning visar att grupper med mångfald tar bättre beslut. För Axfood handlar det också om att söka inom Sveriges hela kompetenspool.

– Vi har i dag en minskad arbetslöshet och dagligvaruhandeln är en väldigt personalintensiv bransch, säger ­Louise Ring.

Louise Ring bor i Umeå och pendlar till Stockholm. Det har hon gjort i 18 års tid. Hon menar att det fungerar bra, främst tack vare stödet från familjen, och för att hon verk­ligen gillar sitt arbete. På frågan om vad som ger henne energi svarar hon omedelbart jobbet.

– Det är på väldigt många sätt ett fantastiskt jobb. Jag har förmånen att få jobba med frågor som gör skillnad och jag utvecklas ständigt i mötet med medarbetarna och kollegorna i organisationen, säger hon.

Men hon har såklart behov av att göra annat också.

– Jag är gärna ute i skog och mark, går på museum, läser en god bok, och umgås med vänner och familj. Jag har en fantastisk familj och barnbarn, säger Louise Ring. Hon har även två externa uppdrag, som styrelseledamot på Handelshögskolan vid Umeå universitet och som rådsledamot på Diskrimineringsombudsmannen, DO.

– När det gäller Handelshögskolan är det intressant att se hur universitetsvärlden fungerar, och att sitta rådgivande på DO ger mig enormt mycket. Jag drivs av frågorna, att förstå dem på en samhällelig nivå, och hur vi på Axfood passar in i kontexten, säger Louise Ring.

Redan om två månader går hon i pension, vilket hon ­beskriver som konstigt och lite tråkigt.

– Det är så mycket spännande som händer just nu och framåt. Samtidigt är det skönt att ha möjligheten att sluta och bli tidsmiljonär. Jag kan göra vad jag vill. Umgås med familjen, åka på yogaresa alldeles ensam, kanske börja plugga något. Jag kommer säkert också göra något där mitt samhällsengagemang får utvecklas och jag känner att jag kan bidra.

HANNA LARSSON


JUST NU PÅ FÖRSTA SIDAN