2020 fick ledningsgruppen att

bli tonårsförälder

 


2021-01-19 - GÄSTKRÖNIKA. Vad gör han? Var är han? Kommer han komma ihåg vad vi pratat om? Att vara chef 2020/2021 är lite som att bli tonårsförälder. Att släppa taget och inte kunna kontrollera. Att lita till att värderingar sitter och att omdömet är på sin plats. Det skriver vår gästkrönikör Sebastian Wettemark.

I år är det 23 år sen Ronald Reagan på Brandenburger-torg i ett ikoniskt tal uppmanade Gorbatjov att riva muren. Samtidigt satte han ord på vår tids största lednings- och organisationsfrågor. ”Tear down this wall” skulle lika gärna kunna vara epitetet på de utmaningar och möjligheter vi möter med gig ekonomi och digital teknik. En tid när medarbetare kan jobba var som helst, när som helst med vem som helst. Var går gränsen mellan privatliv och arbete? Hur vet jag att medarbetaren är ”min”? Hur får jag dem att stanna?

För en kostymbeklädd gammal McKinsey konsult som klättrat hela trappan upp till ledningsgruppen är det mer än skrämmande. Och det kan vi förstå. Om jag vigt hela mitt liv åt att spela ett spel där spelplanen kastas om, precis när jag närmat mig målet - ja då behövs både Prozac och bettskena om natten. Kanske är ändå 2020 mest omtumlande för ledningsgruppen.


Sebastian Wettemark.

För något år sedan kunde vi fortfarande höra ledare i topposition öppet uttala att ”medarbetarna ska vara på jobbet”. De bakomliggande funderingarna var olika, men i grunden fanns en misstro mot att medarbetarna skulle göra ett bra jobb hemifrån. Det kontrollbehovet har utmanats rejält i år.

Jag menar, vad tänker egentligen en kontroll-orienterad ledare år 2020? Är det ångestfullt? Tänk efter. Det räcker att jag får enstaka bevis på att distansarbete inte funkar, för att fortfarande tvivla. Med en klump i magen tänker de ”varför ser ingen det jag ser”.

Kontrolledaren tänker ju att människan har drifter och utan en tydlig box lätt kan hemfalla åt annat än att jobba. Vi har ju alltifrån socker, nikotin, spelande eller andra kickar till ren lättja och tidsfördriv, ”tänk om de tvättar en maskin i stället för att svara på mail”. Hur kan jag som ledare veta att mina medarbetare är fokuserade och inte bara väljer lätta nöjen?

Kanske är det lite för ledningsgrupper 2020, som att ha tonårsbarn. Du vet att du måste släppa, och att det som händer nu, är en produkt av vad du gjort de senaste åren. Hur väl har du lyckats införliva grundläggande värderingar? Är ni överens om de övergripande målen? Tycker de att du är en person som vill dem väl? Kommer de lyssna på dig när det behövs? Låter du dem flyga för egen maskin, eller försöker du hålla fast dem?

2020 var det sista uppbrottet för de ledningsgrupper som ännu inte förstått vikten av självgående medarbetare. I dessa tider finns bara en modell. Sätt inspirerande tydliga mål, öppna handen och låter medarbetaren flyga!

SEBASTIAN WETTEMARK

Föreläsare och rådgivare om kulturfrågor på Wildfire Attitude.


JUST NU PÅ FÖRSTA SIDAN