P&L startar samarbete med Hr-digitaliseringspodden


2021-02-10 - SAMARBETE. Nu kommer ni läsare även kunna lyssna. Personal&Ledarskap har inlett samarbete med HR Digitaliseringspodden. Grundaren Anna Carlsson blir också vår tech-expert och svarar på frågor om hr och digitalisering.


Nu inleder P&L samarbete med HR Digitaliseringspodden.

Varför ska man lyssna på podden?

− Tanken är att ta upp frågeställningar som du som jobbar med hr kanske inte riktigt vågat fråga om. Vad är egentligen digitalisering? Varför ska vi digitalisera, för vem och vad är möjligt med tekniken idag. Och vad innebär begrepp som molntjänster, Big Data och Artificiell Intelligens - egentligen?

Vad är din bakgrund inom tech?

− Jag har de senaste 30 åren jobbat i många olika roller inom it-branschen och alltid haft fokus på vad tekniken kan ge för verksamhetsnytta. När jag jobbade på it-bolaget IBM fick vi till exempel tidigt lära oss hur AI fungerar för att vi skulle kunna vara tolkar ute i världen. De senaste 10 åren har mitt fokus varit hr och hr-tech och nu hjälper jag som konsult organisationer att digitalisera.

Säsongens första avsnitt handlar om de senaste trenderna inom hr-tech. Vilka är de?

−En tydlig trend är att det är allt fler som har rollen hr-tech strateg eller hr-tech specialist. I och med att takten i digitaliseringen blir allt högre så måste företag ha en levande techmiljö för hr. Det går inte att ta in en plattform och tro att nu är allt fixat tio år framåt, tyvärr. Produktområden som är heta är till exempel learning och workforce planning med ett nytt tänk som kallas marketplace. I USA erbjuder man också ett koncept I lönesystemet som kallas on-demand pay vilket jag undrar varför det inte finns något liknande i Sverige ännu.

Missa inget. Lyssna på hela avsnittet. HR-digitaliseringspodden finns där poddar finns och numer på P&L sajt.

REDAKTIONEN

Lyssna på säsongens första avsnitt där Anna Carlsson, Cecilia Ahrman Rasmussen och Stina Åkerlind summerar och diskuterar de insikter de fick med sig från senaste HR Technology Conference.


JUST NU PÅ FÖRSTA SIDAN