PWC låter medarbetare komma och gå som de vill


2021-04-06 - DET NYA ARBETSLIVET. Revisionsbolaget PWC sällar sig nu till arbetsgivarna som går ut med nya direktiv för arbetets organisering.


Uppe med tuppen eller bäst på kvällen? På PWC får medarbetarna nu börja jobba när de vill. Foto: Jorge Vasconez, Unsplash.

PWC erbjuder nu alla medarbetare mer flexibilitet, skriver BBC News. Medarbetarna får själva välja hur tidigt eller sent de vill börja arbeta om dagarna och varifrån de vill jobba.

Förhoppningen är att medarbetarna väljer att jobba både hemifrån och på kontoret för att ta del av fördelarna som de olika arbetsplatserna erbjuder.

Företagets ordförande Kevin Ellis hoppas att flexibelt arbete ska bli ”norm snarare än undantag” och tillägger att PWC vill att medarbetarna ska känna sig ”betrodda och bemyndigade”.

Konsultföretaget räknar med att en majoritet av medarbetarna kommer att kondensera sin arbetsvecka och sluta runt lunchtid på fredagar under juli och augusti.

JENNIE JENSEN


JUST NU PÅ FÖRSTA SIDAN

För dig som bryr dig om HR

ANNONS. Personio presenterade förra året H.U.G Digital 2020 med 3 500 deltagare. Det var en plats för alla typer av HR-personer från olika branscher som ville lära sig mer om hur hur framtidens arbete inom personalfrågor och HR kan se ut.