Prestigelöst och nyttigt på hr:s egen knytkonferens


2019-09-25 - För nionde året i rad har hr-specialister och andra inom hr-fältet träffats för att under två dagar prov-prata och test-tänka kring de frågor som ligger högst på deras agenda på den ideella knytkonferensen HRUnconf.

Knytkonferenskonceptet är annorlunda än vanliga konferenser eller seminarier där det finns ett färdigt program och där deltagarens huvudfokus är att lyssna och lära. Här får deltagaren istället huvudrollen med möjlighet att själv hålla en session där gruppen diskuterar den fråga man har lyft fram.

En intressant reflektion från en deltagare som varit med flera gånger på HRUnconf är vilka ämnen som lyfts under åren.

- Under några år pratade vi jättemycket om digitalisering. Nu är vi tillbaka kring det som rör människorna i organisationen.


Foto: Jennie Jensen

I år stod ämnen som psykisk ohälsa, hälsofrämjande och design thinking för att skapa goda medarbetarupplevelser, högt på agendan ute på Happy Tammsvik där konferensen hölls. En av de 45 minuter långa sessionerna ledde till att två initiativtagare nu kommer sätta igång arbetet med en kampanj för att samla in forskningsstöd för psykisk ohälsa och lyfta det mellanmänskliga stödet på arbetsplatserna.

Vi på Personal & Ledarskap modererade panelsamtalet AI inom hr, som avslutade första kvällen. Tre experter inom AI, Filippa Jennersjö, CIO på Arbetsförmedlingen, Peder Ribbing från Peltarion och Galina Shubina från Gradient Descent diskuterade detta enormt hypade ämne. Deltagarna fick en mixad dos av hopp, dämpad hype och en rejäl tankeställare kring de etiska aspekterna av AI.


Foto: Jennie Jensen

Flera av deltagarna berättade att de kommer ta med sig konceptet knytkonferens till sina egna organisationer och till sina hr-team.

- Vi är många inom hr hos oss och har massor att lära av varandra, sa en hr-expert som arbetar på en myndighet.

Blandat med deltagarnas egna ”spår” eller ”sessioner” på 45 minuter som gick parallellt med varandra, hölls hr-talks där experter inom agil hr och design thinking inspirerade kring sina ämnen och där deltagarna kunde diskutera vidare och även prova en crashcourse i just design thinking.

Dagarna avslutades med en interaktiv utvärdering. Det deltagardrivna upplägget i kombination med en tillåtande och bjussig atmosfär, där vad deltagaren bidrar med är viktigare än titel och organisation, verkar av deltagarnas feedback vara en efterfrågad och uppskattad konferensform.


Foto: Jennie Jensen

Nu påbörjar styrelsen för den ideella föreningen HRUnconf arbetet med nästa års mötesplats. Då firar konceptet 10 år i Sverige.

JENNIE JENSEN