Ny plattform matchar hr-giggare med uppdrag hos företag


2021-05-04 - GIG. Gigassembly är en ny digital mötesplats där konsulter och företag kan mötas för tillfälliga uppdrag. Alla konsulter är välkomna att registrera sig men plattformen fokuserar särskilt på hr, ekonomi och affärsstöd.


Fredrik Hillelson, vd och grundare av Novaregruppen tillsammans med Sohaila Bagger-Sjöbäck, vd och grundare av Gigassembly som är en ny digital mötesplats för företag och professionella konsulter. Mötesplatsen fokuserar bland annat på konsulter inom hr. Foto: Pressbild.

Plattformen som drivs av Novaregruppen ger företag som vet vilken kompetens de efterfrågar möjlighet att söka efter tillgängliga konsulter. För att kontakta och anlita en konsult får företaget betala en avgift till plattformen. Alla konsulter som registrerar sig bakgrundskontrolleras av plattformen för att säkerställa att konsulten har den kompetens som utlovas.

För professionella konsulter är tjänsten gratis och konsulten kan själva registrera sig på plattformen med en profil och ange sin tillgänglighet i en kalender. Tillgänglighetskalendern ska göra det enklare att planera arbetsinsatser över tid och bidra till en bättre balans mellan arbete och fritid för konsulterna.

JENNIE JENSEN