Nyheter om hr-folk

Under vinjetten Hr-folk publicerar vi person- och företagsnyheter om hr-branschen samt aktuella och närliggande områden. Nyheterna publiceras här och i månadstidningen. Tipsa oss om du eller kollegan bytt jobb, fått stipendium, pris eller annan utmärkelse, samt även om företagsnyheter inom hr-branschen (ej platsannonsering eller produktnyheter). Skriv till redaktionen@epok.se och bifoga helst en bild på personen/personerna och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att redigera materialet.

2018-01-16
Paula Hogéus.

Tar plats i den globala ledningen av EY Law

Paula Hogéus, har utsetts till Global Labor & Employment Law Leader och blir därmed del av den globala ledningen av EY Law. Paula är idag partner och vd för EY Law AB i Sverige, sedan 2017 är hon även nordiskt ansvarig för EY Law i rollen som ?Nordic Law Leader?.
2017-12-22

Årets läkarhandledare i Skellefteå

Margareta Holmlund på ögonkliniken vid Skellefteå lasarett har utsetts till årets läkarhandledare i Skellefteå. Priset delas ut för att uppmärksamma den professionella läkarhandledning som finns i landstinget.
2017-12-22
Lena Bergengren.

Ny hr-chef för Rezidor Norden

Lena Bergengren är ny hr-chef för Rezidor Hotel Group i Norden. Hon har arbetat i koncernen sedan 2002 och kommer närmast från tjänsten som hr-ansvarig inom samma region och har jobbat tätt ihop med den nordiska sälj-och marknadsorganisationen.
2017-12-21
Petra Schneider.

Ny hr-chef för SBC

Petra Schneider tillträder under maj 2018 som hr-chef för SBC Sveriges Bostadsrättscentrum. Hon kommer närmast från Allianceplus-koncernen som group hr director och har tidigare varit hr-ansvarig inom Riksbyggen.
Foto: Kristofer Samuelsson.
2017-12-20

Fahle Gårdebäck lämnar Studsvik

Elisabeth Fahle Gårdebäck lämnar den 23 februari tjänsten som Studsviks personaldirektör som en konsekvens av att koncernens hr-organisation decentraliseras till affärsområdena.
2017-12-20
Karin Lagerstedt Woolford.

Ny personalchef i Eltel

Karin Lagerstedt Woolford tillträder den 29 januari som personalchef och medlem av Eltels koncernledning. Hon kommer närmast från Ovako där hon var ansvarig för koncernens hr, kommunikation och HSE. Dessförinnan hade hon ledande hr-positioner på Green Cargo, SEB och Sas och hon har dessutom varit managementkonsult på Capgemini.
2017-12-20
Joakim Lundin.

Ny personalchef i Skellefteå

Joakim Lundin tillträder den 19 mars som personalchef i Skellefteå kommun. Han kommer närmast från Bolidenkoncernen, där han de senaste tio åren har arbetat med personalfrågor.
2017-12-19
Elisabeth Norling.

Ny hr-chef i Huge Bostäder

Elisabeth Norling tillträder den 16 april som hr-chef och medlem i ledningsgruppen för Huge Bostäder. Hon har närmast från varit hr-chef på det börsnoterade fastighetsbolaget Klövern. Nuvarande hr-chef Marie Brumark har efter Huge Fastigheters fission i höstas arbetat som hr-chef för både Huge Bostäder och Huddinge Samhällsfastigheter, men kommer från och med april 2018 att enbart arbeta för Huddinge Samhällsfastigheter.
Foto: Per-Erik Adamsson

2017-12-19
Delal Apak.

Ny vd i Novare Peritos

Delal Apak tar vid årsskiftet över vd-posten i Novare Peritos. Hon har varit en del av Novare-koncernen genom Novare Leadership Academy samt arbetat inom telekombranschen med produktutveckling. Novare Peritos är ett bemanningsföretag som hjälper unga människor med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar att komma ut i arbetslivet och få riktiga anställningar.
2017-12-18

Personalchef blev trafikchef

Peter Simonsson, tidigare personalchef på Stockholms Spårvägar, är sedan den 23 oktober trafikchef på företaget.
2017-12-18
Viveka Eckemo.

Bliwa får ny hr-chef

Viveka Eckemo tillträder i januari som hr-chef för Bliwa. Hon är i dag hr manager på Telenor och har bland annat hr-ansvar för företagets retailkedja.
2017-12-14
Malin Ågehäll.

Transportstyrelsen får ny personalchef

Malin Ågehäll tillträder i februari som personalchef på Transportstyrelsen. Hon har närmast varit hr-chef på Hyresbostäder i Norrköping, där hon har haft fokus på värdegrundsfrågor, arbetsgivarvarumärke och ledarskap. Tidigare har hon varit hr-konsult och chef inom Apoteket, Gislaveds kommun, Sjöfartsverket och Migrationsverket.
2017-12-14
Hansi Elmtoft.

Ny reekryteringskonsult i Växjö

Hansi Elmtoft är ny rekryteringskonsult hos Högström & Co Management i Växjö. Han har närmast varit försäljningsdirektör hos JBG-2 och utvecklat varumärken på den nordiska marknaden mot livsmedelskedjor samt mat- och dryckesproducenter.
2017-12-13
Anders Åberg.

Ny hr-chef i Karlstads kommun

Anders Åberg tillträder vid årsskiftet som hr-chef för Karlstad-Hammarö gymnasieförvaltning. Han kommer närmast från Region Värmland, där han de senaste sex åren har arbetat som hr-specialist. Innan dess var han personalansvarig vid personlig assistans-företaget Passal.
2017-12-11
Sara Angeklint.

Ny personalchef på Hyresgästerna

Sara Angeklint är ny personalchef på Hyresgästföreningens riksförbund sedan november. Hon började där som personalspecialist i mars och blev tillförordnad personalchef efter några månader. Dessförinnan var hon hr conultant på affärsesebyrån HRG Nordic.
2017-12-11
Annika Eriksson.

Ny hr-chef på Wilhelm

Annika Eriksson är ny hr-chef och medlem i ledningsgruppen hos bostadsbolaget Willhem. Hon kommer närmast från Saab Surveillance där hon också varit hr-chef. Hon har även varit hr-chef på Folkspel.
2017-12-08
Christina G Riddersholm.

Global hr-chef för CF Møller Architects

Christina Gereon Riddersholm är ny hr-chef på CF Møller Architects. Hon har närmast varit senior hr consultant hos Konkret HR och har tidigare arbetat med ledarskaps- och organisationsutveckling hos bland andra Danske Bank och Bestseller. Christina Riddersholm är stationerad på kontoret i Aarhus och har ansvar för alla kontor i Danmark, Sverige, Norge och England, som i dag sysselsätter cirka 320 medarbetare.
2017-12-07
Elin Wallenborg.

Ny hr-chef på Abilia

Elin Wallenborg är ny hr-chef på Abilia och stationerad i Stockholm. Hon kommer närmast från en tjänst som hr-strateg på utbildningskoncernen Academedia. Abilia arbetar för att ge personer med särskilda behov möjlighet att öka sin självständighet.

2017-12-04

Jämställdhetspris till Närhälsan

Närhälsan Kunskapscentrum, KSH, för sexuell hälsa får Västra Götalandsregionens jämställdhetspris 2017. De får priset för att ha uppmärksammat ett område inom hälso- och sjukvården som varit eftersatt ur ett jämställdhetsperspektiv och där kunskap saknats.
Priset riktar sig till medarbetare och verksamheter vid regionens förvaltningar och bolag. Syftet är att stimulera till kreativitet och initiativ i jämställdhetsarbetet samt stödja ett målinriktat arbete, ta fram goda exempel och sprida erfarenheter.
2017-12-01
Cathrine Nord och Ellinor Aspman.

Nya på One Partner Group i Växjö

Cathrine Nord och Ellinor Aspman har anställts som koordinator för sydostregionen respektive senior rekryteringskonsult på One Partner Group i Växjö. Cathrine har arbetat som affärsstöd på Högström & Co Management under elva år, medan Ellinor kommer från Radix Kompetens där hon varit regionchef.

Sida 1 2 3 4 5  ...