Nyheter om hr-folk

Under vinjetten Hr-folk publicerar vi person- och företagsnyheter om hr-branschen samt aktuella och närliggande områden. Nyheterna publiceras här och i månadstidningen. Tipsa oss om du eller kollegan bytt jobb, fått stipendium, pris eller annan utmärkelse, samt även om företagsnyheter inom hr-branschen (ej platsannonsering eller produktnyheter). Skriv till redaktionen@personalledarskap.se och bifoga helst en bild på personen/personerna och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att redigera materialet.

2019-08-14

Blir affärsområdeschef för Referenstagning.se

Peter Helin blir affärsområdeschef för den nya tjänsten Referenstagning.se på SR Intelligence. Han kommer senast från rollen som marknadsföringschef på Happyr. Tidigare har han arbetat på CareerBuilder där ttthan ansvarat för bland annat marknadsföring.
2019-08-14

Ny Chief People på Readly

Kristina Boëthius är ny Chief People på Readly. Hon kommer närmast från egen konsultverksamhet. Dessförinnan var hon senior HR Specialist på Svenska spel och innan dess hr-chef på C More.
2019-08-14

Är ny HR Business Partner på Smile Tandvård

Amanda Fehrm är ny HR Business Partner på Smile Tandvård. Hon har tidigare arbetat som HR Business Partner på Office Management och som konsultchef på Academic Work.
2019-08-07

Är ny partner, Talent Management på The Talent Company

Adam Arvidsson är ny partner, Talent Management på The Talent Company. Han kommer senast från rollen som senior Talent Acquisition Partner på Spotify och var dessförinnan rekryterare på Kentor.
2019-08-07

Blir ny senior HRBP på The Talent Company

Johannes Sundlo är ny senior HRBP på The Talent Company. Han kommer senast från Spotify där han varit Global HR Business Partner Technology Platform och dessförinnan HR Controller. Innan dess arbetade han som Social Media Specialist på Academic Work.
2019-08-07

Ny konsult på The Assessment Company

Ulrika Matsson är ny konsult på The Assessment Company. Hon har de senaste fyra åren varit hr-chef på Svensk Handel och har tidigare arbetetat som hr-ansvarig på Assesio.
2019-08-07

Är ny hr-direktör på Santander Consumer Bank

Jael Waern är ny hr-direktör på Santander Consumer Bank. Hon kommer senast från rollen som Culture Transformation manager också på Santander Consumer Bank. Hon har tidigare bland annat arbetat som konsult i eget företag.
2019-08-07

Ny Talent Manager på 4potentials

Moa Bergström är ny Talent Manager på 4potentials. Hon kommer senast från rollen som hr-administratör på ÅF.
2019-08-07

Ny hr-chef på Sveland Djurförsäkringar

Åsa Jonsson blir ny hr-chef på Sveland Djurförsäkringar. Åsa Jonsson kommer senast från rollen som hr-chef på Parajett. Åsa tillträder sin tjänst på Sveland den första september.
2019-08-07

Ny Nordic HR Director på Sats

Anna Raftheim är ny Nordic HR Director på Sats. Hon kommer senast från rollen som HR Manager i Sats Sverige.
2019-08-07

Hon är årets vardagshjälte

Maria Ergül är årets vardagshjälte i Västerås. Det är lokaltidningen VLT som gett henne utmärkelsen för arbetet hon bedriver i den ideella föreningen Vägra väggen. Föreningen startade hon efter att själv som hr-chef ha drabbats av stressrelaterad ohälsa. I nästa nummer av P&L (nr 7) kan du läsa en längre intervju med Maria Ergül.
2019-08-07

Avanzas nya hr-chef

Camilla Hedenfelt har utsetts till hr-chef och medlem av koncernledningen på Avanza. Hon kommer närmast från en tjänst som HR Director på Orkla Care där hon bland annat arbetat med förändringsarbete och organisationsutveckling. Dessförinnan kommer hon från Cederroth där hon suttit med i koncernledningen.
2019-08-07

Får utökad roll

Henrik Fontin är ny hr ? och kommunikationschef på Jernhusen. Henrik Fontin har ansvar för företagets hr-frågor och tillträder nu också rollen som chef kommunikation.
2019-08-07

Eskilstunas kommuns nya hr-direktör

Susanne Carlsson blir ny hr-direktör i Eskilstuna kommun sedan hon har från april varit tillförordnad hr-direktör. Susanne Carlsson kommer närmast från en tjänst som hr-chef på Eskilstuna Kommunfastigheter. Hon tillträder den ordinarie tjänsten som hr-direktör den 1 oktober.
2019-08-07

Blir chef Human Resources, Group HR, i Handelsbanken

Magnus Ericson har utsetts till chef för Human Resources, Group HR, i Handelsbanken. Han är sedan i april i år medlem i koncernens Executive Management och har sedan dess arbetat som tillförordnad chef för Human Resources, Group HR.
2019-08-07

Blir hr- och hållbarhetsdirektör på Scandic

Bitte Ferngren blir ny hr- och hållbarhetsdirektör på Scandic. Hon kommer närmast från en tjänst som hr-direktör för det internationella försäkringsbolaget RSA Scandinavia där varumärkena Trygg Hansa och Codan ingår. Hon har under de senaste 20 åren haft seniora hr-befattningar i ett flertal stora organisationer, bland annat fem år på Posten Sverige AB och nio år inom Teliakoncernen. Hon påbörjar sin tjänst under hösten 2019 och kommer att ingå i Scandics koncernledning.
2019-08-07

Är ny Doer & People Expert på Doings

Gustav Roth är ny Doer & People Expert på Doings. Se senaste sex åren har han jobbat som underkonsult på Mercuri International Group med bland annat coachning, förhandlingar och ledarskapsutvecklingar. Dessförinnan jobbade han som Underkonsult på Learning4u och innan dess som underkonsult på Solvere Utbildning och teater bland annat med case-träning och forumteater.
2019-08-07

Ny hr-direktör på Systembolaget

Chatarina Erikssson är ny hr-direktör på Systembolaget. Hon har de senaste nio åren haft olika roller på Systembolaget. Senast som avdelningschef butiksutveckling och dessförinnan som försäljningschef e-kanalen.
2019-06-13
Anna Ek.

Ny hr-chef för B3 Consulting Group

Anne Ek blir ny hr-chef för B3 Consulting Group. Hon kommer närmast från en position som hr Business Partner inom Scandic Hotels. Tidigare har hon arbetat som ansvarig för Learning and Development på Eniro innan dess som management konsult på BTS.
2019-06-13
Henric Magnusson.

Blir ny personalchef i Sollentuna kommun

Henric Magnusson blir ny personalchef i Sollentuna kommun. Han kommer senast från en tjänst inom Försvarsmakten och har tidigare varit hr-direktör i Huddinge kommun och hr-chef i Vaxholms stad. Han tillträder som personalchef 19 augusti.

Sida 1 2 3 4 5  ...