Nyheter om hr-folk

Under vinjetten Hr-folk publicerar vi person- och företagsnyheter om hr-branschen samt aktuella och närliggande områden. Nyheterna publiceras här och i månadstidningen. Tipsa oss om du eller kollegan bytt jobb, fått stipendium, pris eller annan utmärkelse, samt även om företagsnyheter inom hr-branschen (ej platsannonsering eller produktnyheter). Skriv till redaktionen@personalledarskap.se och bifoga helst en bild på personen/personerna och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att redigera materialet.

2019-10-03
Gabriella Nilsson.

Blir ny regionchef för Trygghetsrådet Väst

Gabriella Nilsson har utsetts till ny regionchef för Trygghetsrådet, TRR, Väst med bas i Göteborg. Hon kommer närmast från rollen som vice vd på Wise Consulting Väst och Syd. Dessförinnan var hon Regional Director på Ecuctus.
2019-10-03

Bli ny vd på Omställningsfonden

Eva Wikström är ny vd på Omställningsfonden. Hon kommer senast från Region Uppsala där hon de senaste 6 åren varit hr-direktör och dessförinnan förhandlingschef.
2019-10-03

Ny Sverigechef på Hays

Nora Gunneng är ny Sverigechef på Hays. Hon kommer närmast från Brightby där hon arbetat som operativ chef. Dessförinnan var hon föräljningschef på Amendo Bemanning och Rekrytering.
2019-10-03
Seher Yilmaz.

Ny ansvarig för SVT:s arbete med Sverigespegling

Seher Yilmaz är ny ansvarig för SVT:s arbete med Sverigespegling och Employer Branding, SVT Organisationsutveckling, HR & Kommunikation. Hon kommer senast från rollen som vd för Difference och var dessförinnan President på Rättviseförmedlingen.
2019-10-03
Karolina Håkansson.

Blir hr-strateg i Landskrona stad

Karolina Håkansson är ny hr-strateg i Landskrona stad. Hon kommer senast från rollen som hr-chef också i Landskrona Stad. Tidigare har hon arbetat i Höganäs kommun som både hr-chef och personalstrateg.
2019-10-03
Maria Waddington.

Ny Chief People and Culture på Epidemic Sound

Maria Waddington är ny Chief People and Culture at Epidemic Sound. Hon kommer senast från rollen som Chief People and Culture officer på Readly och var dessförinnan konsult på Coreworkers och Group Head of HR på Universum.
2019-10-03
Pauliina Lundberg.

Är Östhammars kommuns nya hr-chef

Pauliina Lundberg blir Östhammars kommuns nya hr-chef. Innan dess var hon hr-chef på Uppsala kommun. Hon kommer senast från rollen som hr-enhetschef på Universitetsförvaltningen på Uppsala universitet och var tidigare arbetsgivarspecialist och hr-strateg på Uppsala kommun. Pauliina Lundberg börjar sin tjänst den 1 oktober.
2019-09-23

Blir hr-chef för Tyréns koncernen

Jessica Petrini blir hr-chef för Tyréns koncernen. Hon kommer senast från egna företaget Petrini Innovation och styrelseuppdrag på Hifab och Combined Excellence. Dessförrinnan har hon jobbat många i olika roller på Sweco, senaste nio åren som hr-direktör. Jessica tillträdde den 1 september på Tyréns och kommer att ingå i koncernledningen.
2019-09-23
Elwira Garman.

Ny HR & Administration Manager på InterEast

Elwira Garman är ny HR & Administration Manager på InterEast, en ny tjänst på företaget. Hon kommer senast från rollen som projektledare på Förebildarna och var dessförinnan Talent Manager på Oddwork.
2019-09-06

Hon blir ny hr-direktör på Keolis Sverige

Johanna Thermaenius är blir hr-direktör på Keolis Sverige. Hon kommer närmast från MTR Nordic där hon har haft en tjänst som Head of Talent Management & Leadership Development. Före det arbetade hon som hr- och kommunikationschef på MTR Tunnelbanan och hon har även varit med i uppstarten av snabbtågbolaget MTR Express som deras HR- och kommunikationschef. Johanna Thermaenius kommer att ingå i företagets ledningsgrupp och hon tillträder sin nya tjänst i januari 2020.
2019-09-06
Ton Hopmans.

Blir ny vd för Randstad Sweden Group

Ton Hopmans blir ny vd för Randstad Sweden Group med start 1 november i år. Han kommer närmast från tjänsten som vd för Yacht, ett holländskt dotterbolag till Randstad med specialisering på rekrytering av medel- och seniora ledarskapspositioner. Innan detta har Ton Hopmans arbetat för Randstad i Nederländerna, i roller som senior hr-partner och hr-direktör.
2019-09-04
Katarina Starendal.

Ny Senior People Partner på Iver

Katarina Starendal är ny Senior People Partner på Iver Sverige. Hon kommer senast från rollen som HR Manager på McKinsey&Company. Dessförinnan har hon varit HR Manager på Veryday och Lynxeye.
2019-09-03
Leila Ljungberg .

Är ny People Expert på Doings

Leila Ljungberg är ny People Expert and Doer konsult på Doings-for a Change. Hon kommer senast från rollen som Head of People & Culture på Volumental och var dessförinnan People & Culture Director på Snow Software.
2019-09-03
Daniel Ottestig.

Ny hr-chef på Willis Towers Watson

Daniel Ottestig hr-chef på Willis Towers Watson för verksamheten i Sverige och Finland. Han kommer närmast från rollen som HR Business Partner på Tech-företaget DICE. Tidigare har Daniel Ottestig arbetat i olika hr-roller på företag som Mediaplanet, NYX Gaming Group och PEAB.
2019-09-03
Moa Wictorén.

Blir hr-chef på Lyko

Moa Wictorén blir ansvarig för hr och internkommunikation på Lyko och tar plats i ledningsgruppen. Hon kommer senast från rollen som HR Manager på Lantmännen Cerealia Sweden. och jobbade innan dess som Training and Development Manager Nordic på Kicks. Dessförinnan var hon Human Resource Manager på Tre. Moa Wictorén börjar på Lyko i oktober.
2019-09-03
Sofie Almqvist Gärtner.

Ny People Director på Apoteksgruppen

Sofie Almqvist Gärtner blir ny People Director på Apoteksgruppen. Har kommer från rollen som tf HR Manager på Apoteksgruppen. Tidigare har hon arbetat som Group Academy Manager och HR-Business Partner på Synsam.
2019-09-03
Jonas Andé.

Blir ny hr-chef på BoKlok

Jonas Andé blir ny hr-chef på BoKlok och kommer ingå i ledningsgruppen. Han kommer senast från rollen som hr-chef Hus på Skanska och jobbade dessförinnan som hr-specialist på NCC.
2019-09-03
Peter Hagert.

Green Cargos nya hr-direktör

Peter Hagert är utsedd till ny hr-direktör på Green Cargos och medlem i bolagets koncernledning. Han kommer senast från rollen som operativ chef på Nobina och har tidigare arbetat som VP Human Resources på American Express. Peter Hagert börjar sin anställning den 14 oktober.
2019-09-03
Kristin Mörth.

Ny hr-chef på Fora

Kristin Mörth blir ny hr-chef på Fora och tar plats i företagets ledningsgrupp. Närmast kommer Kristin Mörth från en liknande tjänst på Cinnober Financial Technolog. Hon har även arbetat med hr-frågor på Skandiamäklarna och gjort flera internationella uppdrag för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.
2019-08-26
Maria Stålnacke.

Ny hr-chef på Sveaskog

Marie Stålnacke blir ny hr-chef på Sveaskog. Hon kommer senast från rollen som hr-direktör på Lantmäteriet. Dessförinnan arbetade hon som SVP HR på Stora Enso.Hon tillträder tjänsten den 1 oktober.

Sida 1 2 3 4 5  ...