App, app, app – dags att varva ner


2018-07-05 - Mobilt. Snart är det semester! Få ner stresshormonerna, se till att spänningar i kroppen släpper och strukturera ditt arbete så att du inte lämnar några lösa trådar innan du går på sommarledighet. Allt detta gör du enkelt med ett handgrepp på mobilen. Här är sex användbara appar som smidigt hjälper dig in i och ut ur semestermood.


Foto: Jörgen Appelgren

Mindfullness Appen

Trappa ner stressnivån med meditation. Mindfullness Appen lämpar sig lika väl för nybörjare som för den mer meditationserfarne. Appens grundversion är gratis och ger tillgång till två olika varianter av meditation – en på 5 minuter och en på 11 minuter. Inne i appen kan du dessutom köpa till fler avslappningsövningar. Finns både för Android och Ios.

Muskulär avslappning

Slappna av i musklerna. Sätt dig i en skön fåtölj på jobbet och sätt i gång appen Muskulär avslappning. Du blir guidad av en lugn röst om hur du ska spänna muskel för muskel för att sedan låta dem slappna av. ­Appen innehåller två olika versioner av övningar på 12 respektive 9 minuter. Den kortare övningen använder du när du fått rutin på att lättare kunna slappna av. Finns både för Ios och Android.

Pris: 15–20 kronor.

Yogastudio

Träna och må bättre. Träning är välgörande på många sätt. Däremot är det inte alltid lätt att få kontinuitet i träningen, vare sig till vardags eller på semestern. Men med egen yogainstruktör på fickan får du enkelt in en daglig rutin med övningar som stärker kropp, själ och tanke. I appen Yogastudio får du 280 yogaövningar förpackade i olika pass och svårighetsgrader. En lugn träningsform som också gör dig mer närvarande i nuet. Finns för Ios och Android.

Pris: Cirka 39 kronor.

Ewallet

Kroppen är tillbaka på kontoret men hjärnan har fortfarande semester. Det brukar vara tydligt första jobbdagen efter semestern, då man inte kommer ihåg lösenordet till datorn. Men med den ­fiffiga appen Ewallet kan du mata in och spara alla dina lösenord och pinkoder på ett säkert sätt innan du går på semester – och så är problemet ur världen.

Finns för Ios och Android.

Pris: 109 kronor.

Relaxing Sounds

En bra sömn är A och O för ett bra välmående. Efter en stressig och utmattande dag på jobbet behöver du inre ro för att somna gott efter arbetsdagen. I appen Relaxing Sounds finns lugnande naturljud att lyssna på och som är så avslappnande att du till slut glider in i sömnens värld. Finns för Ios.

Pris: Gratis under sju dagar och därefter kostar appen 205 kronor/år.

Things

Få arbetet gjort på ett strukturerat och effektivt sätt. Med appen Things 3 kan du styra över dina att-göra-listor, ha koll på viktiga datum och projekt. Du får verkligen saker uträttade med hjälp av den här appen. Perfekt om du vill arbeta undan inför semestern eller när man är lite trögstartad på jobbet efter semestern. Finns enbart för IOS.

Pris: 109 kr.

MARY ÖRNBORG


JUST NU PÅ FÖRSTA SIDAN
#6