”Arbetet som linjechef
gav många lärdomar”


2018-04-09 - Två år som linjechef på McDonalds prövade ledarskapet, erfarenheter som Systembolagets hr-direktör Tobias Frohm haft glädje av i karriären.


Vad har du på bordet just nu?

– Vi kontraktsförhandlar i en stor upphandling av systemstöd för våra hr-processer som till exempel, kompetensutveckling, rekrytering och onboarding. Vi har tagit ett helhetsperspektiv och förberett detta i många år. Sedan finns det en stor bas av dagligt hr-arbete som löneutbetalningar och chefsstöd. Gemensamt är att hr-arbetet är väldigt integrerat i affärsstrategin för Systembolaget.

Det var också något som lyftes i nomineringen när du blev nominerad
till Årets hr-chef 2016?

– Ja, vi har bland annat arbetat mycket med ledarskap och medarbetarskap, i slutänden för att kunna imponera mycket på kunderna. Jag har jobbat med detta i sex år nu och tycker att vi i hr-teamet lyckats bra. Vi har haft bra resultat på kundnöjdheten.

Vad har varit ett viktigt vägval i karriären?

– Under min period på McDonald’s klev jag av hr-konsultarbetet och jobbade i stället som linjechef och drev ett tiotal restauranger under knappt två år. Det var väldigt nyttigt att ha personalansvar och egen resultaträkning och få ihop allt i en pressad miljö. Det prövade ledarskapet och gav många lärdomar.

Vad tog du med dig av den erfarenheten till hr-arbetet?

– Det breddade perspektivet och gav helhetssyn och insikter som var egenupplevda. När jag gick tillbaka i hr-rollen hade jag med mig den förståelsen och det har hjälpt mig att stödja cheferna på ett bra sätt.

Vad har varit tuffa utmaningar i karriären?

– Jag har klivit in i några jobb där jag drivit mycket utveckling utan tillräckligt med resurser för att göra det. Så var det till exempel några år på Accenture. Där fick jag jobba hårt för att både leverera i en organisation med stora förväntningar och samtidigt bygga upp verksamheten. Det var utmanande och lärorikt och viktiga år för mig.

Vilka hr-initiativ har du tagit som inte föll ut som tänkt?

– Jag drev ett mentorprogram under min tid på McDonald’s där nästan alla som var med i programmet slutade. Orsaken var nog för att individerna kom till andra slutsatser om vad de ville göra, så det var bra för personerna men det var ju inte det som var meningen. Tokiga saker och fel gör man var och varannan dag men förhoppningsvis lär man sig saker av det.

Vad har gjort att du har bytt jobb?

– Oftast när jag kommit till en punkt där jag tycker att jag behöver utvecklas på något annat sätt. När jag haft samma uppdrag ett antal år och känner att det är dags att gå vidare och utmana mig på något annat sätt.

Vad karaktäriserar dig som hr-chef?

– Jag försöker att vara både inlyssnande, strukturerad och analytisk och jobba affärsnära. Att verkligen ta det så långt jag kan, med de kunskaper jag har.

Har du haft någon ledstjärna i karriären?

– Nyfikenhet och verkligen vara intresserad av att lära mig för att få ut så mycket som möjligt av varje situation och för att kunna vara relevant med de kunskaper jag kommer med. När jag har klivit in i nya uppdrag har jag tänkt, vad kan jag bidra med? Allting passar inte överallt.

Tobias Frohm

Position i dag: Hr-direktör Systembolaget.

Ålder: 52 år.

Familj: Fru och två vuxna söner med respektive.

Mitt senaste telefonsamtal: Med en kollega i ledningsgruppen om lönesättning.

Kommer just från: Jobbar hemma i dag.

Så kom jag hit

1997 Hr-konsult och områdeschef McDonald’s.

2004 Konsultchef Consultus Leadership Partner.

2006 Hr-chef Sverige Accenture.

2010 Hr-direktör Lernia.

2011 – nu Hr-direktör Systembolaget.

ELSA FRIZELL


JUST NU PÅ FÖRSTA SIDAN
#5