Arbetsgivarna som är bäst i klassen


2021-05-10 - EMPLOYER BRANDING. Just nu duggar utmärkelser kring attraktiva arbetsgivare tätt. Nu har de mest attraktiva, jämställda och hälsosamma organisationerna utsetts i olika mätningar. Nytt för i år är utmärkelsen Sveriges mest coronasäkra arbetsplats.


Foto: Bruce Mars, Unsplash.

Hur vet man vilka organisationer som är mest attraktiva? Frågar du Nyckeltalsinstitutet får du svaret att det är faktiska arbetsvillkor som avgör. Frågar du istället Randstad så är det svenska folket som bestämmer.

Nyckeltalsinstitutet utser årets mest attraktiva, jämställda och hälsosamma organisationer. De jämför 600 000 medarbetares faktiska arbetsvillkor i Sverige hos ungefär 300 arbetsgivare.

Randstad utser Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och i år specialutmärkelsen Sveriges mest coronasäkra arbetsplats. För att göra det har de låtit 4 700 svenskar svarat på vad de tycker om Sveriges 150 största bolag och myndigheter.

Så vilka organisationer får anledning att fira i år?

Ellevio är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare om arbetsvillkoren får tala. IKEA är den mest attraktiva arbetsgivaren om allmänheten får bestämma.

Mest jämställd är Stadsbyggnadskontoret i Göteborg och Peab erbjuder sina medarbetare de mest hälsosamma arbetsvillkoren i landet.

Sveriges mest coronasäkra arbetsplats är Chalmers.

JENNIE JENSEN


JUST NU PÅ FÖRSTA SIDAN

För dig som bryr dig om HR

ANNONS. Personio presenterade förra året H.U.G Digital 2020 med 3 500 deltagare. Det var en plats för alla typer av HR-personer från olika branscher som ville lära sig mer om hur hur framtidens arbete inom personalfrågor och HR kan se ut.