Bättre kandidatupplevelse målet

med öppen data 


2018-12-20 - Det är ett vanligt problem att arbetssökande inte får återkoppling från rekryterare. Därför släpper jobbsökarplattformen Uptrail nu sin kandidatdata fri. Målet är en bättre kandidatupplevelse och avlastning för rekryterarna.


- Vi vill attackera den svarta låda som ansökningsprocessen är. Som kandidat vet du bara så mycket som rekryteraren delar med sig av och därför är det ofta svårt att veta var i processen du befinner dig. Det säger Axel Hultman, produktansvarig på Uptrail.

Plattformen bygger på jobbsök utan cv och personligt brev och utgår istället från relevanta kompetenser. Kandidaten kommer via sin inloggning kunna se vilka kompetenser konkurrenterna har, hur många andra som sökt tjänsten och hur lång erfarenhet de har samt hur många som är kvar i processen. Säg till exempel att en person sökt ett säljjobb. Då kan hen se att det är 20 personer som sökt jobbet och att tio av dem har tre års erfarenhet av B2B-försäljning. Detta ger enligt Axel Hultman kandidaten en bättre bild av hur hen ligger till i processen, oavsett om rekryteraren hör av sig eller inte.

- Det är ett branschproblem att rekryterare har svårt att hitta tid att återkoppla till kandidaterna och framför allt de som inte går vidare. Men när de inte gör det så skadar det arbetsgivarens varumärke, säger Axel Hultman.

Via Uptrails plattform kommer alla kandidater att få återkoppling oavsett om rekryteraren personligen hör av sig eller inte.

- Det blir alltså en trygghet även för rekryteraren att alla kandidater får relevant återkoppling, säger Axel Hultman.

JENNIE JENSEN


JUST NU PÅ FÖRSTA SIDAN