De bästa hr-poddarna just nu


2018-06-14 - På väg till jobbet, i badkaret eller medan du lagar kvällens middag. En podd kan du alltid ha med dig. Känner du att du inte kan få nog av inspiration på hr-området? Här tipsar vi (utan inbördes ordning) om poddar som du kan ha nytta och glädje av.


Karriärpodden - Ledarutvecklaren Eva Ekedahl intervjuar en lång lista (över 100!) kvinnliga ledare och förebilder, till exempel "Börshajen" Andra Farhad (avsnitt nr 118).

Förnuft & känsla - Dagens industris ledarskapspodd med framgångsrika och inspirerande intervjupersoner som pratar kriser, magkänsla och vikten av tajming.

Rekryteringspodden - Anki Stafwerfeldt och Josefin Malmer från Home of Recruitment går på djupet inom rekryteringsområdet och reder ut begreppen. Vad menas egentligen med kompetens- och evidensbaserad rekrytering?

Dialogpodden - En podd från DIK – facket för kultur och kommunikation där branschexperter diskuterar aktuella ämnen för den som arbetar med kommunikation. Många gånger med direkt koppling till hr-området. Till exempel om hur hr och kommunikation kan vinna på att kroka arm med varandra.

Min bästa idé - En podd av Veckans affärer där spännande profiler delar med sig av sina smartaste tankar och idéer. I ett av de senaste avsnitten pratar Torbjörn Eriksson som fått sitt konsultbolag utsett till en av Europas bästa arbetsplatser om varför han valde att bygga om hela bolaget.

Engagemangspodden - En podd om engagemang och hur det skapas. Här kan du till exempel lyssna på hur Ica genom medarbetardriven verksamhetsutveckling gjort en resa som har resulterat i ökat engagemang, minskade sjuktal, minskat svinn och en ökad produktivitet med tjugo procent.

HR-podden - Om ledarskap, organisation och personalarbete i en snabbrörlig värld. Här möts praktik och forskning när Gisela Bäcklander, forskare inom arbetsvetenskap och praktikern Katarina Starendal (hr manager på Veryday) pratar agil hr, trender på hr-området och hur man kan bli lite mer vetenskaplig.

På jobbet - En podd för moderna och utvecklingsorienterade ledare. Poddmakarna vill att ledarskap ska vara kul och utvecklande. Här kan du få reda på mer om självledarskap, kickass-kickoffer och skillnaden mellan nöjda och engagerade kunder och medarbetare.

Den nakna chefen - För ett mer autentiskt och rockigare ledarskap, sägs denna podd sikta på. Får chefen vara trött? Vad krävs under ett avslut och makt som drivkraft eller stoppkloss, är några av ämnena som tas upp här.

Psykologbyrå - En podd om vardagspsykologi med grundläggande och viktiga frågor för den som jobbar med människor och relationer.

Hiring on all cylinders - Podden där du kan höra Googles förre hr-chef prata om problemen med rekrytering, Hillary Clintons rekryteringschef om hur de rekryterade 4 300 personer till hennes presidentkampanj och om mångfaldsarbete i framkant.

Nine to thrive - Human Capital Institutes hr-podd med ämnen som meningsfullhet som engagemangshöjare, talangjakt på torra jaktmarker och om att jobba smart med lärande och utveckling.


JUST NU PÅ FÖRSTA SIDAN