De utser Sveriges bästa inom rekrytering och bemanning


2021-05-18 - REKRYTERING. Den 27 maj hålls Recruitment Awards för första gången, en gala för rekryterings- och bemanningsbranschen. I år blir galan digital och målet är att skapa en mötesplats för hela branschen.

Recruitment Awards uppmärksammar och hyllar aktörer som under det gångna året gjort en betydande insats för branschen. Insatsen ska ha haft tydlig påverkan på och effekt för det enskilda företaget eller branschen i stort genom exempelvis kommunikation, information, innovation, kompetens- eller kvalitetshöjning.

Bakom galan ligger webbtidningen Branschen.se som skriver om rekryterings- och bemanningsbranschen och Talent Venture Group som också är moderbolag till förlaget som äger Personal & Ledarskap.

— Rekryterings- och bemanningsföretagen måste lyftas och premieras för det gedigna arbete de gör. Vi på Branschen.se är rätta aktören att skapa en gala eftersom vi är helt oberoende, har en nära relation till och inblick i branschens företag samt tillhandahåller branschens informations- och marknadsföringskanal, säger Dejan Smiljanic från Branschen.se och galans initiativtagare.


Dejan Smiljanic. Foto: Privat.

Galan kommer lägligt i tiden efter ett hårt år med pandemin.

— För många företag inom branschen såg det väldigt mörkt ut under förra året, men min uppfattning är att branschen nu har återhämtat sig. Nu är det drag under galoscherna, det går bättre och bättre, säger Dejan Smiljanic.

Under Recruitment Awards kommer priser delas ut i tolv kategorier:

 • Årets rekryteringsföretag upp till 19 anställda

 • Årets rekryteringsföretag från 20 – 49 anställda

 • Årets rekryteringsföretag över 50 anställda

 • Årets bemanningsföretag

 • Årets interimsföretag

 • Årets gig-företag

 • Årets kommunikationskampanj

 • Årets mångfaldsföretag

 • Årets ledare

 • Årets rekryterare

 • Årets innovationsföretag

 • WTEQ priset — Årets jämställdhetföretag i techbranschen

I år har det kommit in 236 nomineringar av vilka juryn valt ut tre finalister i varje kategori.

— Varje jurygrupp har gjort ett gediget urvalsarbete där vi både har tittat på kvantifierbara data som nöjd-kundindex, kandidatnöjdhet och lönsamhet bland annat, men också på faktorer som företagskultur. Det är intressant att man i denna digitala tid lyckas behålla en stark företagssjäl. Finalisterna är konsekventa i det de gör bra och månar lika mycket om kund som kandidat samt arbetar processbaserat, säger Marianne Olsson, juryns ordförande samt rådgivare och gigexpert.


Marianne Olsson. Foto: Beate Sommer.

Under pandemin har branschen utvecklats, menar Marianne Olsson. Tillsättningar går snabbare och videomöten är numera standard i många processer. Search har fått ett uppsving.
— Den informella searchrekryteringen har ökat och vi ser snabbare interimslösningar. Dessutom ser vi fler som använder AI. Man baserar mer av urvalet på urvalsfrågor och begåvningstester innan kandidaten får chans att skicka in en ansökan eller cv. Det underlättar urvalsprocessen.

Marianne Olsson menar att digitaliseringen och globaliseringen har utvecklat bemannings- och rekryteringsbranschen och pushat den att bli smartare.

— Det är spännande att se hur smarta affärsidéer för matchning dyker upp. Med digitaliseringen och genom AI kommer matchningen att bli bättre och gå snabbare för alla; arbetsgivare, arbetstagare och giggare. Så som jobbmarknaden ser ut just nu har matchningen aldrig varit viktigare än nu.

Den 27 maj klockan 16.00 presenteras vinnarna i alla 12 kategorier under en direktsänd gala på Branschen.se

JENNIE JENSEN

Läs mer om finalisterna här.


JUST NU PÅ FÖRSTA SIDAN