Han startar nyhetspodd om hr

 

2019-08-20 - Idag släpps en svensk podd med korta hr-nyheter. Johannes Sundlo och nätverket HR-Sverige står bakom den.

Podcasten Hrnyheter.se med Johannes Sundlo är en ny podcast från HR-Sverige, det kostnadsfria nätverket som funnits i snart ett decennium för att stärka hr som yrke.

Podcasten kommer komma ut varannan vecka med korta avsnitt på 10 - 20 minuter och ge lyssnaren koll på vad som händer på hr-området.

Varför startar ni den här podden?

- Vi startar den för att vi saknade den själva! Eller vi saknar ett enkelt sätt att få en översikt av vad som händer inom hr och allt som hör där till. Och då tror vi att en podd är en bra ingång där du kan få en kort helhetsbild och sedan fördjupa dig i det du tycker verkar extra spännande, säger Johannes Sundlo.

Vem ska lyssna på den?
- Vi vill vara hr-nördiga och riktar oss till dig som är yrkesverksam inom hr. Men det är klart att vem som helst med ett intresse för ledarskap, medarbetarskap och HR i stort förhoppningsvis också har behållning av podden.

Vad kommer man få höra?
- Våra bästa tips gällande vad vi läst, sett eller hört på de senaste veckorna. Vi har sedan länge bevakningar på mycket inom hr och nu tar vi godbitarna och delar dem vidare helt enkelt.

Vad kommer ni INTE att prata om?
- Inga intervjuer! Nu ska en aldrig säga aldrig men det finns så många andra poddar som gör intervjuer bättre än vad vi skulle kunna göra dem så då låter vi dem göra det helt enkelt.

I första avsnittet får lyssnaren veta att Randstad och Sifo har gjort en underökning om att varannan svensk kan tänka sig en annan karriär – helst inom it. Företaget Basecamp skriver numera ut lön i platsannonsen – kommer fler följa efter? Sveriges HR-förening verkar ha tagit åt sig av kritiken om att nomineringarna till årets hr-profil borde handla om just hr-proffs och inte som i fjol om förvisso duktiga ledare (Petter Stordalen fick utmärkelsen 2018). Du hittar podden på Spotify.

JENNIE JENSEN


JUST NU PÅ FÖRSTA SIDAN