Hon är årets hr-personlighet


2020-04-21 - Årets hr-personlighet är en hr-person som på ett strategiskt och uthålligt sätt varit drivande i att skapa en framgångsrik arbetsplatskultur. Vinnare 2020 är Malin Lindqvist, hr-chef på Oilquick i Hudiksvall som tillverkar stora arbetsmaskiner.


Årets hr-personlighet är Malin Lindqvist, hr-chef på Oilquick i Hudiksvall.

Det är Great Place to Work som delar ut utmärkelsen Årets hr-personlighet. Malin Lindvist, hr-chef på OilQuick får utmärkelsen 2020 med motiveringen:

”Med en personalstyrka som har dubblerats under personens tid har vinnaren lyckats med bedriften att höja företagets nivå markant, både gällande arbetssätt och att bygga en varm och familjär arbetsplats. Genom sin KBT-bakgrund erbjuds ett extra stöd och de stresskurser som anordnas kommer alla till gagn, både privat och yrkesmässigt. Tack vare denna person har vi gått från att vara ett anonymt företag till ett som ses som en förebild som alla känner till lokalt. Personen gör så mycket mer än tjänsten kräver och är en ynnest att få jobba med”.

Malin Lindqvist fick frågan av Great Place to Work hur en bra hr-person är. Så här svarar hon:

- En bra hr-person är någon som får personalen att må bra och att prestera bra. För att vara en bra hr-person tror jag man ska ha ett genuint intresse för att arbeta med människor, vara drivande, våga ta tag i problem, vara förtroendeingivande och förmedla känslan av att dörren är öppen för alla oavsett position. Att kunna och våga kommunicera ärligt tror jag också är en viktig aspekt och det tror jag är väldigt viktigt framför allt där vi befinner oss i dag med pandemin. Jag tror också att det är viktigt att man är empatiskt och har en förmåga att kunna sätta sig in i andra personers upplevelser och känslor.

Malin Lindqvist berättar vidare att de på Oilquick har skapat en egen hr-roll. Det har i sin tur påverkat företagskulturen.

- Vi har skapat något unikt och följer inte traditionella riktlinjer över vad som ska ingå i en hr-roll eller ej. Vi har utgått från företagets behov och hos oss är hr lika viktig för både medarbetare och chefer, säger hon till Great Place to Work.

Att våga lyfta och prata om problem och ha ett starkt rättvisefokus tror hon skapar trivsel och engagemang.

- Vi är snabba på att agera om vi får signaler på att något är fel. Vi försöker också förmedla att alla är lika mycket värda för oss oavsett position. Vi satsar mycket av våra resurser på att hålla vår personal frisk istället för att lägga våra resurser på rehabilitering.

De andra nominerade till priset var Caroline Jonasson, hr-ansvarig, Regent och Anna Nambord, hr- och csr-chef, Wihlborgs Fastigheter.

JENNIE JENSEN


JUST NU PÅ FÖRSTA SIDAN