Hon är hotellkedjans nya hr-höjdare


2019-09-05 - Scandic Sveriges nya hr-direktör heter Åsa Dammert . Hon kommer närmast från Santander Consumer Bank.

Hallå där Åsa Dammert som är ny hr-direktör för Scandic Sverige. Varför tackade du ja till jobbet?

- Det var aldrig någon tvekan till att tacka ja, då Scandic är ett otroligt spännande företag med ett erkänt gott arbetsgivarvarumärke. Jag har även fått ett väldigt fint intryck av hela bolaget, både i samband med mina intervjuer men även när jag själv besökt våra hotell och restauranger. Varje gång har jag mött otroligt proffsiga personer som är genuint intresserade av mig som kund och person, vilket är precis det man vill mötas av.

Du kommer från rollen som hr-direktör på Santander Consumer Bank. Vad tar du med dig från bankbranschen till hotellbranschen?

- Otroligt mycket, men framför allt tar jag med mig innovationskraften, kreativiteten, strukturen och den professionalism som präglat vår bank. Jag tar också med mig att jag inte tror att branscherna är så olika, utan att man kan nyttja det man lärt sig men att man kanske behöver implementera det på ett annat sätt på just detta bolag. Jag tar även med mig att allt blir så mycket enklare när man alltid har ett leende på läpparna och väljer att se det positiva och möjligheter i allt man gör.

Scandic har 85 hotell och 7 000 medarbetare i Sverige, vilka särskilda utmaningar ger det?

- Säkert många saker, men framför allt att få med sig alla och kunna vara personlig i sitt ledarskap, trots stora team och geografisk spridning.

Vad är det första du kommer att ta tag i?

- Att förstå var man står och vart man vill, men såklart även lära känna kulturen och få vara med och bidra till att Scandic fortsätter att utvecklas i samma positiva riktning.

ELSA FRIZELL


JUST NU PÅ FÖRSTA SIDAN