Hon saknar återkoppling från rekryterare


2018-10-08 - Hallå där Amanda Engvall, nyexaminerad personalvetare som skrivit ett uppgivet inlägg på Linkedin om hur det är att vara kandidat i en rekryteringsprocess och inte få någon återkoppling från rekryteraren. Hittills har inlägget gillats över 900 gånger och fått fler än 80 000 visningar.


Vad tänker du om responsen du fått på Linkedin?

- Det är roligt att så många har engagerat sig i mitt inlägg! Jag skrev inlägget i två syften, dels för att förmedla budskapet om att det är viktigt att återkoppla i rekryteringsprocesser men också lite som ett experiment. Det var mitt första LinkedIn-inlägg och jag visste inte alls hur många jag kunde nå ut till. Jag tänkte att det kunde vara kul att undersöka det så jag gjorde inlägget offentligt och inom 72 timmar hade det nått 60 000 visningar och genererat en massa kommentarer, likes och några delningar. Det började också trilla in meddelanden där andra delade sina upplevelser i frågan medan andra gav tips på var det kanske kunde finnas ett jobb åt mig.


Amanda Engvall. Foto: Privat.

Vad är det du saknar som kandidat från rekryterarna?

- Jag vill endast kallas på intervju för tjänster som jag kan vara aktuell för. Ibland känns det som att rekryteraren redan från start har bestämt sig oavsett vad jag säger eller gör under intervjun – varför slösa min och sin egen tid? Jag har en personalvetarutbildning men saknar praktisk erfarenhet från hr-branschen men jag har andra erfarenheter som kan ses som relevanta. På en intervju fick jag höra: ”Det är ingen idé att vi pratar om ditt CV, det finns ju ingenting där i alla fall”. Det var inte så kul. Slutligen är det återkopplingen som är viktig. Om detta sker genom automatiska massutskick via mail, över telefon eller via sms tycker inte jag är så himla noga. Miniminivån måste vara att meddela om kandidaten har gått vidare eller inte.

Vilket budskap skulle du vilja skicka med till de som rekryterar, arbetsgivaren och rekryteringskonsulten?

- En bra kandidatupplevelse lägger grunden för vilka som söker sig tillbaka till företaget, vilket rykte/status företaget får och i och med den höga konkurrensen mellan alla rekryteringsföretag är det dumt att gå miste om potentiella kandidater även i framtiden för att man inte sköter processerna ordentligt i dagsläget. Det är väldigt enkelt för kandidater att välja en annan väg och i slutändan är företagen faktiskt beroende av dessa individer. På det viset är det kandidaternas marknad. Visa respekt genom alla steg, hoppa inte över något steg och värna om kandidaterna!

Via ditt inlägg har du fått flera jobbtips, vad händer nu?

- Jag är involverad i några riktigt spännande processer och håller tummarna för att det leder någonstans. Målet är att hitta ett jobb inom rekrytering och/eller bemanning innan året är slut!

JENNIE JENSEN


JUST NU PÅ FÖRSTA SIDAN