Hon ska attrahera talang till Blocket 


2019-08-20 - Maria Nylén är Blockets nya Chief People and Culture Officer. Hon ska se till att hitta rätt personer som trivs och utvecklas på jobbet.

Vad ska du göra på jobbet?
- Jag ska tillsammans med övriga ledningsgruppen säkerställa att vi arbetar långsiktigt och dedikerat för att skapa de bästa förutsättningarna för ledare och medarbetare att utvecklas inom Blocket. Mitt fokus kommer att vara att driva engagemang, ledarskap och värderingsarbete i en tid där alla bolag och vår omvärld förändras i hög takt. Vi behöver således också fokusera på att kontinuerligt attrahera rätt talanger till Blocket.

Hur ska du göra det?
- Detta är ett gemensamt uppdrag där jag kommer att bidra med verktygslådan för att utveckla våra ledare. Ett högt engagemang bygger på tydlighet och energi och jag tänker bidra med båda dessa aspekter för att den strategiska riktningen ska hjälpa oss i vardagen.

Vad blir det första du tar tag i?
- Fokus den första tiden kommer att vara att lyssna och förstå hur allt fungerar på Blocket, allt från försäljning, tech, utveckling, kundservice till hr-processer. Genom att förstå styrkor och svagheter i arbetssätt och processer kan vi utveckla, förbättra och inte minst förenkla.

Du kommer senast från rollen som Head of People & Change på Tele2. Vilka erfarenheter tar du med dig därifrån?
- Tele2 är ett fantastiskt bolag där jag fått möjlighet att utvecklas varje dag. Jag tar verkligen med mig erfarenheter kring hur ett värderingsstyrt bolag fungerar, vikten av att tro på och utmana sina medarbetare till prestationer de inte trodde var möjliga och att ”Culture eats strategy for breakfast”.

ELSA FRIZELL


JUST NU PÅ FÖRSTA SIDAN