Hon ska undersöka ­phubbing i arbetslivet

 

2019-11-25 - Att det kan vara störande när någon plötsligt plockar upp mobilen under ett samtal är något de flesta kan relatera till. Psykologen och forskaren Sara Thomée har fått 4,3 miljoner av Forte för att undersöka phubbing i arbetslivet.

Vad är phubbing?

– Det är när någon tar upp sin mobil och dyker ner i den i stället för att interagera med dem som är runtomkring. Begreppet kommer av orden ”phone” och ”snubbing”, det vill säga när man avvisar eller nonchalerar någon genom att ta upp sin telefon.


Sara Thomée, forskare vid Psykologiska institutionen, Göteborgs universitet. Foto: Johan Wingborg/TT.

Det där känner jag igen!

– Ja, vi känner alla igen det och många av oss gör detta. Det kan handla om en omedvetenhet, bristande vett och etikett ­eller en flykt till något mer intressant. Eller att man behöver kommunicera om någonting och att mobilen gör det möjligt vid sittande bord.

Varför är phubbing i arbetslivet intressant att undersöka?

– Därför att det är en ny företeelse som skulle kunna ha betydelse för vår arbetsmiljö, hälsa, ­säkerhet och kanske till och med produktionen. En del skyddsombud tycker att kollegerna tystnat. Att det pratas mindre under fikapausen, till exempel. Och pratar man mindre med varandra så kan man gå miste om kunskap och information om arbetet och arbetsmiljön, eller att så kanske man missar att bygga upp en samhörighet i gruppen.

Vad ska ni undersöka?

– Vi vill undersöka om phubbing förekommer i sociala situationer på jobbet, vad det beror på och vad som händer när det sker. Hur tänker man kring mobilanvändningen på olika arbetsplatser och vad det är som styr beteendet – normer eller policy?

När väcktes ditt intresse för phubbing?

– Jag intervjuade elektriker om elolycksfall för några år sedan och frågade om de diskuterade olyckstillbud på rasten. ”Nej, då sitter man med mobilen”, blev ett svar. Det tyckte jag var intressant.

Nu när du har ett ord för det här beteendet – har du ändrat något?

– Jag försöker väl vara lite mer vaksam på mitt eget beteende. Vi skojar om det i projektgruppen, för vi phubbar rätt ofta.

Du har inga resultat så här långt, men du har forskat om it och arbetsliv tidigare. Har du något tips till hr- och personalchefer?

– Ja, prata om vilka krav som finns kring när och hur man ska vara nåbar. Vissa känner att de måste svara på mejl hela tiden – de kanske phubbar under en paus eller ett möte för att de känner så.

EMILIE STENDAHL


JUST NU PÅ FÖRSTA SIDAN