Learning agility

– jakten på de snabbfotade


2020-10-21 - TEMA. Är learning agility verktyget som ska ge snabbfotade talanger? Eller är det gammal skåpmat i ny förpackning? Lovande koncept, anser experterna men pekar på att forskningen ännu är mager.

Foto: Valentyna Chukhlyebova

Nytt omtvistat begrepp

TEMA. Vad gör du när du inte vet vad du ska göra? Medarbetare som kan svara på den frågan är hett eftertraktade av många. Learning agility anses mäta förmågan, men än saknas både en enhetlig definition och gedigna studier, menar forskarna.

Köpa ett nytt testverktyg

– tänk på detta först

TEMA. Anders Sjöberg är docent inom organisations- och arbetspsykologi och lektor på Stockholms universitet och Sara Henrysson är leg. psykolog och specialist inom organisationspsykologi och granskare av test som certifieras via De Norkse Veritas. De ger här fem råd till dig som funderar på en investering i ett nytt verktyg.

Test av learning agility ska

hjälpa startupbolag

- TEMA. Inkubatorprogrammet på Handelshögskolan i Stockholm testar teamens learning agility. Data från testresultaten sparas för att studera hur det går för teamen i framtiden. ? Vi vill se vad som bygger en framgångsrik entreprenör, säger Julia Delin, vd på SSE Business Lab.

”Kraven att ställa om ökar

på hr-branschen”

TEMA. I en omvärld som förändrar sig snabbt blir det alltmer viktigt för hr att snabbt kunna ställa om för att kunna hjälpa organisationen att anpassa sig. Det anser företaget Assessio som i en studie nu undersökt hur förändringsbenägen den svenska hr-branschen är.


JUST NU PÅ FÖRSTA SIDAN

Fem diskussionsfrågor som bygger framtidens arbetsplats

KULTUR. Arbetsplatsen är död. Länge leve den. Så skriver den amerikanska vd-sajten Chief Executive och listar fem diskussionsfrågor för samtalet om hur arbetsplatsen kan utvecklas för att leva upp till framtidens krav och samtidigt bli en magnet för morgondagens bästa medarbetare.