Lena Bjurner ny generalsekreterare och vd för Sveriges HR-förening


2019-10-25 - Nu lämnar Lena Bjurner rollen som hr- och hållbarhetsdirektör på Scandic Hotels för att ta på sig ansvaret för att vara Sveriges HR-förenings ansikte utåt och högst ansvariga som generalsekreterare och vd.

Lena Bjurner har en lång erfarenhet inom hr-området, både i Sverige och i utlandet och har varit framgångsrik i att driva förändringsresor. Förutom en gedigen bakgrund inom hr har Lena Bjurner stått stadigt i affären med ansvar för kundutveckling och försäljning på American Express.

– HR är avgörande för några av våra största samhällsfrågor, från digitalisering, AI ochinnovation till kompetensbrist, livslångt lärande och en eventuellt stundande lågkonjunktur. HR-rollen är idag mer central än någonsin och tar allt större plats i både strategiska och operativa frågor i våra verksamheter. Jag ser det som en otroligt spännande uppgift att tillsammans med alla professionella HR-kollegor utveckla HR:s roll och i slutändan även deorganisationer och företag som verkar i Sverige, säger Lena Bjurner, tillträdande generalsekreterare och vd i ett pressmeddelande.

Ulrika Spåls, styrelseordförande för Sveriges HR-förening kommenterar rekryteringen så här:

– Lena har en tydlig vision och nyfikenhet kring vad framtidens hr är och vilka utmaningar branschen står inför. Med kunskap och erfarenhet har hon verktygen för att skapa en arena för oss inom hr, våga ifrågasätta och ta debatten för bättre samarbeten och ökad takt av utveckling. Vi ska vara relevanta i vår samtid och framtid genom att driva, utveckla, utbilda och kommunicera. Här kommer Lena vara en utmärkt talesperson för att kunna skapa framdrift och visa på vikten av ett gott hr-arbete och ledarskap.

I sociala medier kommenteras valet av Lena Bjurner som ”fantastiskt”, ”en ambitionshöjning” , ”ett klokt val” samt att ”hr behöver en stark talesperson”.

Lena Bjurner tillträder den 2 december 2019 och till dess går styrelseordförande Ulrika Spåls in som operativ i verksamheten.

Sveriges HR-Förening är en branschförening med fokus på hr och personalfrågor. Föreningen arbetar för att stärka positionen för hr och löpande lyfta frågor som berör och bidrar positivt till hr-medarbetare i deras dagliga arbete.

JENNIE JENSEN


JUST NU PÅ FÖRSTA SIDAN