Linkedin vill normalisera cv-luckor med nya funktioner


2021-04-06 - REKRYTERING. Medlemmar på Linkedin kommer snart kunna lägga till information om exempelvis föräldraledighet och sabbatsår. Initiativet är ett bidrag till att normalisera luckor i cv:t, uppger Linkedin.


Varit pappaledig? Nu blir det enklare att förklara luckan i cv:t. Foto: Linkedin Sales Solutions, Unsplash.

Under pandemin har miljontals människor behövt lämna sina jobb. Bara i USA har fler än 2,3 miljoner kvinnor satt yrkeskarriären på paus för att ta hand om familjen. För många innebär det att det uppstår en lucka i cv:t.

Nu vill karriärnätverket Linkedin dra sitt strå till stacken genom att göra det enklare att förklara pausperioder under yrkeslivet, skriver Fortune.

Initiativet ses som ett svar på kritik mot karriärnätverkets tidigare snäva beskrivningar av arbete och titlar. Att till exempel ange en period av föräldraledighet har inte varit möjligt med förinställda alternativ tidigare. Nu har plattformen tagit till sig av kritiken och kommer under de kommande månaderna uppdatera cv-formulären så att användare kan lägga till perioder av exempelvis föräldraledighet eller att de tagit ett sabbatsår.

Ytterligare en nyhet i samma anda är möjligheten att ange sin könstillhörighet. Hittills har man bara kunnat göra det genom att lägga till den efter sitt namn, till exempel ”Anna Andersson (she/her)”.

JENNIE JENSEN


JUST NU PÅ FÖRSTA SIDAN

För dig som bryr dig om HR

ANNONS. Personio presenterade förra året H.U.G Digital 2020 med 3 500 deltagare. Det var en plats för alla typer av HR-personer från olika branscher som ville lära sig mer om hur hur framtidens arbete inom personalfrågor och HR kan se ut.