Så hjälper Personio företag att låsa upp HR:s produktiva potential


2021-02-22 - ANNONS. Hur Personios uppdrag Enable Better Organizations stärkts av en nyligen genomförd serie D-finansiering på 125 miljoner dollar. Och planerna på att ta itu med de framtida utmaningar som HR står inför.

Personio
Så här såg Persionios team ut för ett år sedan. Idag är de 500+. Foto: Personio.

För många företag var 2020 ett år av oväntade och snabba förändringar. Bland fjärrarbeten och organisatorisk omstrukturering klargjordes emellertid en sak; strategisk HR är viktigare än någonsin. Särskilt när det kommer till att göra skillnad i de anställdas liv.

Organisationer trivs, trots allt, när deras anställda gör det. Och det är därför ett företag som Personio, som fördubblades i storlek under år 2020, har som sitt uppdrag att hjälpa små och medelstora företag att frigöra sin produktiva potential genom att digitalisera och automatisera människoprocesser.

Något som investerarna lade märke till…

I början av år 2021 tillkännagav Personio sin insamling på 125 miljoner dollar som en följd av en D-finansieringsrunda. Det ledde till en värdering på 1,7 miljarder dollar, vilket officiellt gjorde det europeiska företaget till en enhörning och det mest värdefulla HR-mjukvaruföretaget i Europa.

Finansieringsrundan leddes av deras befintliga investerare Index Ventures som kom väl rustade med stora framgångar i ryggsäcken. Index Ventures har nämligen följt andra programvaruföretag som Slack, Dropbox och Zendesk till sina egna börsintroduktioner.

I finansieringsrundan deltog dessutom andra existerande investerare. Däribland Accel, Lightspeed Venture Partners, Northzone, Global Founders Capital och Picus. Även Meritech Capital deltog för första gången som co-lead investerare.

Men, stora nyheter och framgångar som denna är bara ett steg på Personios resa - både till den punkt de befinners sig på nu, och vart de planerar att ta sig.

Personios historia

Med bas i München, Madrid, London och Dublin är Personios uppdrag att göra HR- Processer så transparenta och effektiva som möjligt. På så sätt kan HR fokusera på dess mest värdefulla tillgång: människor. Personios HR-lösning omfattar områden som inkluderar rekrytering, onboarding och frånvarohantering för att stötta alla viktiga HR-processer som företag behöver.

Mer än 3000 kunder, i över 80 länder, ger sin tillit till Personio att underlätta HR-utmaningar. Någonting som gör det möjligt för Personio att lägga energi på strategiska initiativ, att driva förändring i företag och att spela sin roll i framgången. Och tack vare det ovan nämnda kapitalet, har Personio stora planer i horisonten.

Personios plan är att investera ytterligare i sina nyligen inträdda Europeiska marknader. Det inkluderar Spanien, Storbritannien, Norden och Benelux. Samtidigt ska de dubbla sina team i var och en av dessa regioner - på samma gång.
Hanno Renner
Personios vd Hanno Renner. Foto: Personio.

Personios VD och medgrundare, Hanno Renner, berättar, “HR erbjuder ett betonande på människor vilket leder till företagets framgång. Bara när företag ger sina HR-avdelningar friheten att arbeta strategiskt kan de bli riktigt framgångsrika. För att det ska fungera måste vi verkligen tänka om kring hur HR görs”.

Personio & framtiden för HR

HR:s framtid kommer sannolikt inte att se ut som den gjorde innan världen drabbades av en global pandemi. Framtiden kommer istället att innebära en utveckling av var saker, idag, befinner sig. Av den anledningen kommer företag att behöva ta itu med, och bestämma, hur de vill leva och trivas i det “nya normala”.

Det börjar med digitalisering. Företag som tidigare har förlitat sig på papper eller ostrukturerade digitala processer kommer att behöva se framåt, ta ansvar och göra en förändring. Det innebär att de med avsikt och syfte måste digitalisera hur de arbetar.

Det innebär i sin tur att ge HR-specialister de verktyg som de behöver för att kunna rikta sina prestationer till att skapa värde för sina anställda. HR kan nämligen bara vara strategisk när arbetet syns och utmärker sig i verksamheten.

Med anledning av det, är det här bara ett litet steg på en mycket större resa för Personio. Efter att ha hjälpt över 3000 HR-team över hela Europa, finns det uppskattningsvis 1,2 miljoner små och medelstora företag (med tio anställda eller fler) som ännu inte har investerat i att digitalisera sina HR-avdelningar och fortfarande är i behov av en lösning.

En sak är säker: industrin förändras och det är snabbt. Företag som Personio ligger i framkant med sina ambitiösa planer på att ta fram en lösning som hjälper HR-team, och organisationer i stort, att låsa upp sin produktiva potential.

Besök Personios hemsida och boka en webbdemo för att läsa mer om deras produkt och vision.

JUST NU PÅ FÖRSTA SIDAN

För dig som bryr dig om HR

ANNONS. Personio presenterade förra året H.U.G Digital 2020 med 3 500 deltagare. Det var en plats för alla typer av HR-personer från olika branscher som ville lära sig mer om hur hur framtidens arbete inom personalfrågor och HR kan se ut.