Viktigt att fira det gångna arbetsåret


2018-12-14 - Ta chansen att visa medarbetarna uppskattning! Det är julens viktigaste budskap på arbetsplatsen, säger vett-och-etikett-experten Mats Danielsson.


Det måste inte vara julfirande. Det viktiga är att fira det gångna arbetsåret, anser Mats Danielsson. Det handlar om att synliggöra med­arbetarna, säger han och hänvisar till forskning som visar att den som känner sig negligerad kan bli aktivt oengagerad på jobbet. Medan engagemanget ökar dramatiskt om någon talar om för dig att du gör ett bra jobb.

– Julen är ett bra tillfälle att visa uppskattning för det jobb som med­arbetarna lagt ner under året, även om det inte alltid blev så bra.

Även i dåliga tider ska man fira, anser Mats Danielsson.

– Gör det på ett anpassat sätt, som catering på jobbet i stället för julbord på dyraste restaurangen.

Knytkalas?

– Absolut inte, det vore för snålt. Har du anställda måste du ta hand om dem. De är din investering. Visa att de är en värdefull resurs.

Hur gör man med bemannings­anställda och vikarier?

– Har de varit anställda en längre tid tycker jag att de ska få ta del.

Etikettdoktorn sätter plus och minus

på jobbfiranden:

Julfest

Plus: Det är roligt att träffas under avslappnande former. Gärna bordsplacering, det kan vara värdefullt att folk lär känna varandra mer. Tänk på att sprida ut pratkvarnarna och de tystlåtna.

Minus: Risken finns att folk spårar ur. Någon kanske tar chansen att under alkoholens inverkan säga sanningen till chefen.

Julbord

Plus: Det är trevligt och uppskattat och gott, åtminstone de första två-tre gångerna.

Minus: Kan vara knepigt för veganer och vegetarianer, överkänsliga och allergiska.

Julklappar

Plus: Alla tycker om att få någonting och känna sig uppskattade.

Minus: Det är svårt att göra ett riktigt genomtänkt val, som gör alla nöjda.

Gå på show

Plus: Det är kul att dela en upplevelse. Det största värdet ligger i uppmuntran, att man får något för ett bra jobb. Vill du förstärka gemenskapen kan du göra något före och efter också.

Minus: Det finns alltid några som inte gillar artisterna i fråga. Det kan bli en dyr aktivitet. Men är sannolikt en investering på sikt, det lönar sig med en sammansvetsad personal.

Julpeng till välgörande ändamål

Plus: Allt fler anställda är nog förespråkare för det och känner stolthet över sin arbetsplats, som skänker till goda syften.

Minus: Risken finns att några är negativa till ändamålet i fråga. Det gäller att välja med omsorg. De som är vana vid att få bra julgåvor kan sakna dem.

Glögg på jobbet

Plus: Allt som syftar till att skapa gemenskap är bra.

Minus: Alkoholfrågan är känslig. Det kan finnas någon i gänget som inte tål alkohol eller är mot att det serveras alkohol på jobbet. Det måste alltid finnas ett alkoholfritt alternativ, det är bedrövligt annars.

Julfika

Plus: En längre gemensam paus med förstärkt julfika är en trevlig idé.

Minus: Man tar folk ur produktionen under tiden fikat pågår.

Julkryssning

Plus: Härligt att uppleva något tillsammans som inte är vardagen.

Minus: Det sticker i ögonen om det är en utsatt bransch eller offentliga medel. De som inte har möjlighet att följa med på grund av barnvaktsproblem eller så kan bli sura och avundsjuka.

ELISABETH VENE

Artikeln var tidigare publicerad i Arbetarskydd


JUST NU PÅ FÖRSTA SIDAN